Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Składniki do przepisu: mąka, świeży koperek, puszka czerwonej fasoli, szklanka wody, jajka i kawałki masła.

Na blat wysypujemy mąkę, dodajemy szczyptę soli i masło. Najpierw całość siekamy nożem, by masło było w małych kawałkach, a następnie dodajemy żółtko i wodę i zagniatamy aż będzie gładkie. Chowamy do lodówki na godzinę.

Na formie do tarty lub małych formach na tartletki wykładamy ciasto i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy 15 minut z obciążeniem (na ciasto kładziemy kawałek papieru do pieczenia i wysypujemy np. suchą fasolę lub groch ceramiczny do pieczenia). Po 15 minutach zdejmujemy obciążenie i pieczemy jeszcze 5 minut.

Na podpieczone ciasto wykładamy zblendowaną masę z czerwonej fasoli i tahini i całość pieczemy jeszcze 15 minut.

Gotowe tarty podajemy posypane świeżym, posiekanym koperkiem.

•ᴗ• Quiche z czerwoną fasolą i świeżym koperkiem, podane na niebieskim talerzu – doskonałe wegetariańskie danie.
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20czerwonej%20fasoli%20marki%20Bonduelle.

Czerwona Fasola Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Czerwona Fasola „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się w sałatkach, różnych pastach czy jako dodatek do dań kuchni meksykańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Świąteczne gofry szpinakowe podane z suszonymi pomidorami i fetą, dekoracyjne elementy bożonarodzeniowe w tle.

Szpinakowe gofry z góralskim serem i suszonymi pomidorami

Sałatka wielkanocna

Sałatka wielkanocna

Roladki z szynki z pieczarkami i kukurydzą z czerwoną fasolą

Roladki z szynki z pieczarkami i kukurydzą z czerwoną fasolą

Zobacz więcej takich przepisów