Your browser does not support JavaScript! Pasta jajeczna do chleba z kukurydzą i groszkiem - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Kukurydza to obok pszenicy i ryżu najpopularniejsza roślina uprawna świata. Jeden jej “kłos” może ważyć 40 dag. Kukurydza była podstawowym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Dziś jada się ją głównie w postaci płatków, kasz i mąki kukurydzianej. Wszyscy znają popcorn, a popularnością zaczyna cieszyć się też olej kukurydziany. (więcej)


Przygotowanie

1

Pasta jajeczna do chleba z kukurydzą i groszkiem - Krok 1

Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupek.

2

Pasta jajeczna do chleba z kukurydzą i groszkiem - Krok 2

Ugotowane jaja rozdrobnić widelcem, a cebulę posiekać.

3

Pasta jajeczna do chleba z kukurydzą i groszkiem - Krok 3

Do jajek dodać cebulę, majonez, kukurydzę złocistą z groszkiem. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

4

Pasta jajeczna do chleba z kukurydzą i groszkiem - Krok 4

Na chleb położyć liść sałaty, a następnie smarować pastą jajeczną.

:)

Pasta jajeczna do chleba z kukurydzą i groszkiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Monika Gawrysiak

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu