
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 30 min.
- łatwe
Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupek.
Ugotowane jaja rozdrobnić widelcem, a cebulę posiekać.
Do jajek dodać cebulę, majonez, kukurydzę złocistą z groszkiem. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Na chleb położyć liść sałaty, a następnie smarować pastą jajeczną.
Kukurydza to obok pszenicy i ryżu najpopularniejsza roślina uprawna świata. Jeden jej “kłos” może ważyć 40 dag. Kukurydza była podstawowym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Dziś jada się ją głównie w postaci płatków, kasz i mąki kukurydzianej. Wszyscy znają popcorn, a popularnością zaczyna cieszyć się też olej kukurydziany. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej