
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 45 min.
- łatwe
Zagniatamy ciasto: wszystkie składniki ciasta wyrabiamy dokładnie na stolnicy do uzyskania jednolitej masy. Gotowe ciasto rozkładamy w okrągłej tortownicy (średnica 24 cm) i odstawiamy do zamrażarki na 10 minut. Następnie pieczemy w piekarniku w temp 1800C przez 12 minut.
Marchewka ma już ponad kilka tysięcy lat. Jej ojczyzną są najprawdopodobniej Chiny, jednak marchewka w tamtych czasach wyglądała i smakowała zupełnie inaczej. W starożytności można było spróbować białej marchewki. Dopiero w XVII wieku w Holandii wyhodowano jej pomarańczową, popularną dzisiaj odmianę. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej