Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • Cieciorka Bonduelle Porcja na Raz (106 ml)

  • 5 arkuszy papieru ryżowego

  • 50 g kiełków rzodkiewki

  • Kilka rzodkiewek

  • Pół żółtej papryki

  • Pół kalarepy

  • Garść młodego szpinaku

  • 50 g jogurtu naturalnego

  • 50 g majonezu

  • Kilka gałązek koperku

  • Sól

  • Pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Spring rollsy z cieciorką i kalarepą - Krok 1

Szpinak myjemy. Paprykę, kalarepę i rzodkiewki kroimy w podłużne kawałki.

2

Spring rollsy z cieciorką i kalarepą - Krok 2

Łączymy majonez, jogurt, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy posiekany koperek. Mieszamy.

3

Spring rollsy z cieciorką i kalarepą - Krok 3

Papier ryżowy namaczamy w zimnej wodzie, aż stanie się miękki.

4

Spring rollsy z cieciorką i kalarepą - Krok 4

Na środku papieru ryżowego układamy liście szpinaku, paprykę, kalarepę, rzodkiewki, cieciorkę, kiełki. Zwijamy jak krokiety. Spring rollsy podajemy z dodatkiem dipu koperkowego.

:)

Spring rollsy z cieciorką i kalarepą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Czy wiesz, że...

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu