Your browser does not support JavaScript!

Spring rollsy z cieciorką i kalarepą

Składniki

  • Cieciorka Bonduelle Porcja na Raz (106 ml)
  • 5 arkuszy papieru ryżowego
  • 50 g kiełków rzodkiewki
  • Kilka rzodkiewek
  • Pół żółtej papryki
  • Pół kalarepy
  • Garść młodego szpinaku
  • 50 g jogurtu naturalnego
  • 50 g majonezu
  • Kilka gałązek koperku
  • Sól
  • Pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Spring rollsy z cieciorką i kalarepą - Krok 1

Szpinak myjemy. Paprykę, kalarepę i rzodkiewki kroimy w podłużne kawałki.

2.

Spring rollsy z cieciorką i kalarepą - Krok 2

Łączymy majonez, jogurt, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy posiekany koperek. Mieszamy.

3.

Spring rollsy z cieciorką i kalarepą - Krok 3

Papier ryżowy namaczamy w zimnej wodzie, aż stanie się miękki.

4.

Spring rollsy z cieciorką i kalarepą - Krok 4

Na środku papieru ryżowego układamy liście szpinaku, paprykę, kalarepę, rzodkiewki, cieciorkę, kiełki. Zwijamy jak krokiety. Spring rollsy podajemy z dodatkiem dipu koperkowego.

Smacznego!

Spring rollsy z cieciorką i kalarepą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.