Spring rollsy z cieciorką i kalarepą

Spring rollsy z cieciorką i kalarepą

Składniki

  • Cieciorka Bonduelle Porcja na Raz (106 ml)
  • 5 arkuszy papieru ryżowego
  • 50 g kiełków rzodkiewki
  • Kilka rzodkiewek
  • Pół żółtej papryki
  • Pół kalarepy
  • Garść młodego szpinaku
  • 50 g jogurtu naturalnego
  • 50 g majonezu
  • Kilka gałązek koperku
  • Sól
  • Pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Spring rollsy z cieciorką i kalarepą - Składniki

Spring rollsy z cieciorką i kalarepą - Krok 1

Szpinak myjemy. Paprykę, kalarepę i rzodkiewki kroimy w podłużne kawałki.

Spring rollsy z cieciorką i kalarepą - Krok 2

Łączymy majonez, jogurt, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy posiekany koperek. Mieszamy.

Spring rollsy z cieciorką i kalarepą - Krok 3

Papier ryżowy namaczamy w zimnej wodzie, aż stanie się miękki.

Spring rollsy z cieciorką i kalarepą - Krok 4

Na środku papieru ryżowego układamy liście szpinaku, paprykę, kalarepę, rzodkiewki, cieciorkę, kiełki. Zwijamy jak krokiety. Spring rollsy podajemy z dodatkiem dipu koperkowego.

Spring rollsy z cieciorką i kalarepą

•ᴗ• Zdjęcie Warzywne Inspiracje
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Cieciorka Porcja Na Raz Na Twoją Sałatkę

Cieciorka Bonduelle „Porcja na raz na Twoją Sałatkę” to dwie, małe puszeczki po 85 g, które są idealnym dodatkiem do Twojej ulubionej sałatki, bez wyrzucania resztek. Dzięki blanszowaniu na parze, a nie w wodzie, cieciorka charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Tarta z leczo

Tarta z leczo

Pieczone falafele

Pieczone falafele

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Lasagne ze szpinakiem, koperkiem i kozim serem

Zobacz więcej takich przepisów