Your browser does not support JavaScript! Tartinki z pastą z sera i pieczarek - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Pierwsze jej hodowle zakładane były we Francji jeszcze w XVI wieku. Była to zasługa francuskiego agronoma Oliviera de Serres. Pierwsze pieczarki wyhodowane we Francji były bardzo drogie i uchodziły za rarytas, prawie na równi z truflami. Szybko jednak zyskały dużą popularność, nie tylko we Francji. (więcej)


Przygotowanie

1

Tartinki z pastą z sera i pieczarek - Krok 1

Szczypior drobno siekamy. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pieczarki odcedzamy i drobno kroimy.

2

Tartinki z pastą z sera i pieczarek - Krok 2

W misce umieszczamy ser, pieczarki, szczypior. Dodajemy majonez, musztardę oraz niewielką ilość soli i pieprzu do smaku.

3

Tartinki z pastą z sera i pieczarek - Krok 3

Na krążki pumperniklu nakładamy pastę serową. Dekorujemy kiełkami rzodkiewki.

:)

Tartinki z pastą z sera i pieczarek - Krok 4

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu