
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 15 min.
- łatwe
Szczypior drobno siekamy. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pieczarki odcedzamy i drobno kroimy.
W misce umieszczamy ser, pieczarki, szczypior. Dodajemy majonez, musztardę oraz niewielką ilość soli i pieprzu do smaku.
Na krążki pumperniklu nakładamy pastę serową. Dekorujemy kiełkami rzodkiewki.
Pierwsze jej hodowle zakładane były we Francji jeszcze w XVI wieku. Była to zasługa francuskiego agronoma Oliviera de Serres. Pierwsze pieczarki wyhodowane we Francji były bardzo drogie i uchodziły za rarytas, prawie na równi z truflami. Szybko jednak zyskały dużą popularność, nie tylko we Francji. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej