Your browser does not support JavaScript! Tosty z fasolą i jajkiem - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

Tosty z fasolą i jajkiem - Krok 1

Kromki chleba opiekamy w tosterze lub na suchej patelni.

2

Tosty z fasolą i jajkiem - Krok 2

Fasolkę po bretońsku podgrzewamy w garnku.

3

Tosty z fasolą i jajkiem - Krok 3

Na patelni rozgrzewamy klarowane masło, wbijamy dwa jajka, doprawiamy je solą. Smażymy do preferowanego ścięcia.

4

Tosty z fasolą i jajkiem

Na ciepłe tosty nakładamy fasolkę po bretońsku i jajko sadzone. Podajemy.

:)

Tosty z fasolą i jajkiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu