Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Pasztet z buraczków i migdałów - Składniki

Pasztet z buraczków i migdałów - Krok 1

Buraczki blendujemy z migdałami i oliwą na gładki mus.

Pasztet z buraczków i migdałów - Krok 2

Dodajemy jajka, drobno posiekaną cebulę, majeranek oraz sos sojowy.

Pasztet z buraczków i migdałów - Krok 3

Na koniec dodajemy kaszę mannę, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.

Pasztet z buraczków i migdałów - Krok 4

Masę przelewamy do formy keksowej wyłożonej pergaminem i pieczemy ok. 45 min. w temp. 175℃.

Pasztet z buraczków i migdałów

•ᴗ• Pasztet z buraczków i migdałów
http://Puszka%20gotowanych%20buraczków%20na%20parze%20marki%20Bonduelle%20-%20idealny%20składnik%20do%20szybkiego%20i%20zdrowego%20posiłku.

Buraczki Ugotowane na Parze

Dzięki blanszowaniu na parze, a nie w wodzie, Buraczki charakteryzują się idealną konsystencją i smakiem, zachowują głęboki, rubinowy kolor i wiele wartości odżywczych. Doskonale sprawdzą się jako dodatek do ciepłych dań, zup i sałatek. Z odrobiną octu – tak, jak Polacy lubią najbardziej!

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Marynowane jajka w buraczkach z pastą z groszku

Marynowane jajka w buraczkach z pastą z groszku

Smoothie orzechowe z cieciorką

Smoothie orzechowe z cieciorką

Tortilla z kurczakiem, groszkiem i szparagami – idealna na lekki i zdrowy obiad.

Naleśniki z fasolą flażoletką i kurczakiem

Zobacz więcej takich przepisów