Your browser does not support JavaScript! Pasztet z buraczków i migdałów - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Podobnie jak jego kuzynka botwina, wszystkie znane odmiany buraka pochodzą od buraka dziekiego, który do dzisiaj rośnie przy wybrzeżach Oceanu Atlantyckiego i Morza Śródziemnego, a także w rejonach Morze Kaspijskiego i Czarnego. Pierwsze wzmianki o buraku pojawiają się już w VII wieku p.n.e. w pismach z Babilonii. Kolejne uprawy buraka pojawiały się w Grecji i starożytnym Rzymie. (więcej)


Przygotowanie

1

Pasztet z buraczków i migdałów - Krok 1

Buraczki blendujemy z migdałami i oliwą na gładki mus.

2

Pasztet z buraczków i migdałów - Krok 2

Dodajemy jajka, drobno posiekaną cebulę, majeranek oraz sos sojowy.

3

Pasztet z buraczków i migdałów - Krok 3

Na koniec dodajemy kaszę mannę, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.

4

Pasztet z buraczków i migdałów - Krok 4

Masę przelewamy do formy keksowej wyłożonej pergaminem i pieczemy ok. 45 min. w temp. 175℃.

:)

Pasztet z buraczków i migdałów

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu