Pasztet z buraczków i migdałów

Pasztet z buraczków i migdałów

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Pasztet z buraczków i migdałów - Składniki

Pasztet z buraczków i migdałów - Krok 1

Buraczki blendujemy z migdałami i oliwą na gładki mus.

Pasztet z buraczków i migdałów - Krok 2

Dodajemy jajka, drobno posiekaną cebulę, majeranek oraz sos sojowy.

Pasztet z buraczków i migdałów - Krok 3

Na koniec dodajemy kaszę mannę, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.

Pasztet z buraczków i migdałów - Krok 4

Masę przelewamy do formy keksowej wyłożonej pergaminem i pieczemy ok. 45 min. w temp. 175℃.

Pasztet z buraczków i migdałów

•ᴗ• Pasztet z buraczków i migdałów
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Buraczki Ugotowane na Parze

Dzięki blanszowaniu na parze, a nie w wodzie, Buraczki charakteryzują się idealną konsystencją i smakiem, zachowują głęboki, rubinowy kolor i wiele wartości odżywczych. Doskonale sprawdzą się jako dodatek do ciepłych dań, zup i sałatek. Z odrobiną octu – tak, jak Polacy lubią najbardziej!

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Sałatka z soczewicy z pomidorami i papryką

Sałatka z soczewicy z pomidorami i papryką

Pierogi z musem z pieczonej dyni z cieciorką

Pierogi z musem z pieczonej dyni z cieciorką

Roladki z szynką i pastą z jajek i buraka

Roladki z szynką i pastą z jajek i buraka

Zobacz więcej takich przepisów