
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 1,5 godz.
- łatwe
Mleko sojowe mieszamy z octem i musztardą, dodajemy płatki drożdżowe oraz sól kala namak (warto, bo to właśnie one dodają jajecznego smaku majonezowi). Miksujemy w misie blendera kielichowego 2 minuty na wysokich obrotach. Następnie niewielką strużką dolewamy olej, stale miksując. Gdy majonez zgęstnieje, schładzamy go w lodówce.
Marchew, korzeń pietruszki, selera oraz ziemniaki gotujemy w mundurkach do miękkości. Ugotowane i wystudzone warzywa obieramy i kroimy w kostkę.
Tofu, kiszone ogórki, cebulę oraz jabłko kroimy w kostkę podobnej wielkości i dodajemy do warzyw.
Wsypujemy osączony z zalewy groszek.
Dodajemy majonez sojowy, mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasz Groszek Tradycyjny jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej