Warstwowa sałatka z wędzonego łososia i marynowanych pieczarek z awokado

Warstwowa sałatka z wędzonego łososia i marynowanych pieczarek z awokado

Składniki

  • 120 g Pieczarek marynowanych tradycyjnych Bonduelle 314 ml
  • 1 awokado (ok. 250 g)
  • 200 g wędzonego łososia w plastrach
  • 50 g czerwonej cebuli
  • 35 g ciemnych oliwek, np. kalamata
  • 30 ml oliwy EV
  • 25 g rukoli
  • 1 cytryna
  • 1 łyżeczka ziarnistej musztardy
  • Sól, pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Warstwowa sałatka z wędzonego łososia i marynowanych pieczarek z awokado - Składniki

Warstwowa sałatka z wędzonego łososia i marynowanych pieczarek z awokado - Krok 1

Drobno siekamy łososia, marynowane pieczarki, oliwki i połowę cebuli.

Warstwowa sałatka z wędzonego łososia i marynowanych pieczarek z awokado - Krok 2

Posiekane składniki przekładamy do miski. Dodajemy musztardę, skórkę otartą z połowy cytryny, pieprz oraz sól do smaku. Uwaga – ryba jest słona, więc sól może nie być konieczna. Mieszamy i odstawiamy.

Warstwowa sałatka z wędzonego łososia i marynowanych pieczarek z awokado - Krok 3

Awokado obieramy i kroimy w kostkę. Od razu skrapiamy sokiem z cytryny.

Warstwowa sałatka z wędzonego łososia i marynowanych pieczarek z awokado - Krok 4

Do rukoli dodajemy drugą połowę cebuli pokrojonej w piórka. Doprawiamy lekko solą, pieprzem i skrapiamy oliwą.

Warstwowa sałatka z wędzonego łososia i marynowanych pieczarek z awokado - Krok 5

W przezroczystym naczyniu (większym lub na pojedyncze porcje) układamy warstwowo awokado oraz sałatkę z łososia. Na górze układamy piórka czerwonej cebuli z rukolą. Dekorujemy połówkami marynowanych pieczarek.

Warstwowa sałatka z wędzonego łososia i marynowanych pieczarek z awokado

•ᴗ• Zdjęcie Warzywne Inspiracje
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Pieczarki Marynowane

Pieczarki marynowane tradycyjne od Bonduelle to idealna przekąska na co dzień, jak i na przyjęcie. Sprawdzą się idealnie także jako dodatek do dań obiadowych, jak i śniadania – np. do omletu. Dodadzą potrawie charakteru i wyjątkowego smaku.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Galaretki warzywne

Galaretki warzywne

Sernik kukurydziany na kruchym spodzie

Sernik kukurydziany na kruchym spodzie

Wiosenny torcik sałatkowy

Wiosenny torcik sałatkowy

Zobacz więcej takich przepisów