Warstwowa sałatka z wędzonego łososia i marynowanych pieczarek z awokado

Warstwowa sałatka z wędzonego łososia i marynowanych pieczarek z awokado

Składniki

  • 120 g Pieczarek marynowanych tradycyjnych Bonduelle 314 ml
  • 1 awokado (ok. 250 g)
  • 200 g wędzonego łososia w plastrach
  • 50 g czerwonej cebuli
  • 35 g ciemnych oliwek, np. kalamata
  • 30 ml oliwy EV
  • 25 g rukoli
  • 1 cytryna
  • 1 łyżeczka ziarnistej musztardy
  • Sól, pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Warstwowa sałatka z wędzonego łososia i marynowanych pieczarek z awokado - Składniki

Warstwowa sałatka z wędzonego łososia i marynowanych pieczarek z awokado - Krok 1

Drobno siekamy łososia, marynowane pieczarki, oliwki i połowę cebuli.

Warstwowa sałatka z wędzonego łososia i marynowanych pieczarek z awokado - Krok 2

Posiekane składniki przekładamy do miski. Dodajemy musztardę, skórkę otartą z połowy cytryny, pieprz oraz sól do smaku. Uwaga – ryba jest słona, więc sól może nie być konieczna. Mieszamy i odstawiamy.

Warstwowa sałatka z wędzonego łososia i marynowanych pieczarek z awokado - Krok 3

Awokado obieramy i kroimy w kostkę. Od razu skrapiamy sokiem z cytryny.

Warstwowa sałatka z wędzonego łososia i marynowanych pieczarek z awokado - Krok 4

Do rukoli dodajemy drugą połowę cebuli pokrojonej w piórka. Doprawiamy lekko solą, pieprzem i skrapiamy oliwą.

Warstwowa sałatka z wędzonego łososia i marynowanych pieczarek z awokado - Krok 5

W przezroczystym naczyniu (większym lub na pojedyncze porcje) układamy warstwowo awokado oraz sałatkę z łososia. Na górze układamy piórka czerwonej cebuli z rukolą. Dekorujemy połówkami marynowanych pieczarek.

Warstwowa sałatka z wędzonego łososia i marynowanych pieczarek z awokado

•ᴗ• Szklanki z warstwową sałatką – idealne na elegancki lunch lub lekką kolację.
http://Słoik%20marynowanych%20pieczarek%20marki%20Bonduelle.

Pieczarki Marynowane

Pieczarki marynowane tradycyjne od Bonduelle to idealna przekąska na co dzień, jak i na przyjęcie. Sprawdzą się idealnie także jako dodatek do dań obiadowych, jak i śniadania – np. do omletu. Dodadzą potrawie charakteru i wyjątkowego smaku.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Panierowany filet z kurczaka z kolorową sałatką z kukurydzy, podany z plasterkami cytryny i świąteczną dekoracją.

Ryba po grecku z kukurydzą na ostro

Pieczone pierogi z ziemniakami i groszkiem

Pieczone pierogi z ziemniakami i groszkiem

Jajka faszerowane na zielono z awokado i szpinakiem

Jajka faszerowane na zielono z awokado i szpinakiem

Zobacz więcej takich przepisów