Your browser does not support JavaScript!

Wegetariański pasztet z groszku i kaszy jaglanej z czarnuszką

Składniki

  • 1 puszka Groszku tradycyjnego Bonduelle 400 ml
  • 100 g kaszy jaglanej
  • 50 g cebuli
  • 30 ml oliwy
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • 1 łyżka płatków owsianych
  • ½ pęczka pietruszki
  • ½ łyżeczki czarnuszki
  • Sól i pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Wegetariański pasztet z groszku i kaszy jaglanej z czarnuszką - Krok 1

Kaszę gotujemy 12-15 minut.

2.

Wegetariański pasztet z groszku i kaszy jaglanej z czarnuszką - Krok 2

Cebulę szklimy z czosnkiem na oliwie.

3.

Wegetariański pasztet z groszku i kaszy jaglanej z czarnuszką - Krok 3

Groszek w połowie osączony z zalewy miksujemy z kaszą, płatkami owsianymi, natką pietruszki oraz przesmażoną cebulą z czosnkiem.

4.

Wegetariański pasztet z groszku i kaszy jaglanej z czarnuszką - Krok 4

Do musu groszkowego dodajemy jajko, czarnuszkę, sól oraz pieprz. Mieszamy.

5.

Wegetariański pasztet z groszku i kaszy jaglanej z czarnuszką - Krok 5

Przygotowaną masę wykładamy do foremki wyłożonej pergaminem i pieczemy około 40 minut w 170℃.

Smacznego!

Wegetariański pasztet z groszku i kaszy jaglanej z czarnuszką

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.