Wegetariański pasztet z groszku i kaszy jaglanej z czarnuszką

Wegetariański pasztet z groszku i kaszy jaglanej z czarnuszką

Składniki

  • 1 puszka Groszku tradycyjnego Bonduelle 400 ml
  • 100 g kaszy jaglanej
  • 50 g cebuli
  • 30 ml oliwy
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • 1 łyżka płatków owsianych
  • ½ pęczka pietruszki
  • ½ łyżeczki czarnuszki
  • Sól i pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Wegetariański pasztet z groszku i kaszy jaglanej z czarnuszką - Składniki

Wegetariański pasztet z groszku i kaszy jaglanej z czarnuszką - Krok 1

Kaszę gotujemy 12-15 minut.

Wegetariański pasztet z groszku i kaszy jaglanej z czarnuszką - Krok 2

Cebulę szklimy z czosnkiem na oliwie.

Wegetariański pasztet z groszku i kaszy jaglanej z czarnuszką - Krok 3

Groszek w połowie osączony z zalewy miksujemy z kaszą, płatkami owsianymi, natką pietruszki oraz przesmażoną cebulą z czosnkiem.

Wegetariański pasztet z groszku i kaszy jaglanej z czarnuszką - Krok 4

Do musu groszkowego dodajemy jajko, czarnuszkę, sól oraz pieprz. Mieszamy.

Wegetariański pasztet z groszku i kaszy jaglanej z czarnuszką - Krok 5

Przygotowaną masę wykładamy do foremki wyłożonej pergaminem i pieczemy około 40 minut w 170℃.

Wegetariański pasztet z groszku i kaszy jaglanej z czarnuszką

•ᴗ• Wegetariański pasztet z groszku i kaszy jaglanej z czarnuszką
http://Puszka%20zielonego%20groszku%20marki%20Bonduelle%20'Groszek%20Tradycyjny'%20-%20doskonały%20składnik%20wielu%20przepisów%20kulinarnych.

Groszek Tradycyjny Bez Pozostałości Pestycydów

Groszek Tradycyjny jest bez pozostałości pestycydów, ma wyjątkowo soczystą konsystencję, piękny kolor i wyjątkowy smak. To najlepszy dodatek do sałatek, zup czy jajek. Pysznie smakuje również w formie pasty na kanapki. Idealny do użycia w daniach zimnych i na ciepło.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Śledź z groszkiem i koperkiem w cytrynowym oleju

Śledź z groszkiem i koperkiem w cytrynowym oleju

Apetyczna kompozycja dania z grzybami, posypana zielenią, podana na drewnianym stole, ozdobiona motywami świątecznymi – idealna propozycja na uroczysty obiad.

Karp z pieczarkami i fasolą pieczony w białym winie

Sałatka z buraczków z kukurydzą i kiszonym ogórkiem

Sałatka z buraczków z kukurydzą i kiszonym ogórkiem

Zobacz więcej takich przepisów