Your browser does not support JavaScript! Wegetariański pasztet z groszku i kaszy jaglanej z czarnuszką - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

  • 1 puszka Groszku tradycyjnego Bonduelle 400 ml

  • 100 g kaszy jaglanej

  • 50 g cebuli

  • 30 ml oliwy

  • 1-2 ząbki czosnku

  • 1 jajko

  • 1 łyżka płatków owsianych

  • ½ pęczka pietruszki

  • ½ łyżeczki czarnuszki

  • Sól i pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasz Groszek Tradycyjny jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)


Przygotowanie

1

Wegetariański pasztet z groszku i kaszy jaglanej z czarnuszką - Krok 1

Kaszę gotujemy 12-15 minut.

2

Wegetariański pasztet z groszku i kaszy jaglanej z czarnuszką - Krok 2

Cebulę szklimy z czosnkiem na oliwie.

3

Wegetariański pasztet z groszku i kaszy jaglanej z czarnuszką - Krok 3

Groszek w połowie osączony z zalewy miksujemy z kaszą, płatkami owsianymi, natką pietruszki oraz przesmażoną cebulą z czosnkiem.

4

Wegetariański pasztet z groszku i kaszy jaglanej z czarnuszką - Krok 4

Do musu groszkowego dodajemy jajko, czarnuszkę, sól oraz pieprz. Mieszamy.

5

Wegetariański pasztet z groszku i kaszy jaglanej z czarnuszką - Krok 5

Przygotowaną masę wykładamy do foremki wyłożonej pergaminem i pieczemy około 40 minut w 170℃.

:)

Wegetariański pasztet z groszku i kaszy jaglanej z czarnuszką

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu