
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 1 godz.
- łatwe
Kaszę gotujemy 12-15 minut.
Cebulę szklimy z czosnkiem na oliwie.
Groszek w połowie osączony z zalewy miksujemy z kaszą, płatkami owsianymi, natką pietruszki oraz przesmażoną cebulą z czosnkiem.
Do musu groszkowego dodajemy jajko, czarnuszkę, sól oraz pieprz. Mieszamy.
Przygotowaną masę wykładamy do foremki wyłożonej pergaminem i pieczemy około 40 minut w 170℃.
W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasz Groszek Tradycyjny jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej