Your browser does not support JavaScript! Śledź po królewsku z czerwoną fasolą i marynowanymi pieczarkami - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

Śledź po królewsku z czerwoną fasolą i marynowanymi pieczarkami - Krok 1

Jajka gotujemy na twardo.

2

Śledź po królewsku z czerwoną fasolą i marynowanymi pieczarkami - Krok 2

Śledzie osuszamy i kroimy na kawałki.

3

Śledź po królewsku z czerwoną fasolą i marynowanymi pieczarkami - Krok 3

Dodajemy opłukaną fasolę, posiekaną cebulę i pokrojone pieczarki.

4

Śledź po królewsku z czerwoną fasolą i marynowanymi pieczarkami - Krok 4

Dodajemy pokrojone w kostkę jajko, majonez i śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

:)

Śledź po królewsku z czerwoną fasolą i marynowanymi pieczarkami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu