
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 30 min.
- łatwe
Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)
Jajka gotujemy na twardo.
Śledzie osuszamy i kroimy na kawałki.
Dodajemy opłukaną fasolę, posiekaną cebulę i pokrojone pieczarki.
Dodajemy pokrojone w kostkę jajko, majonez i śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej