
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 1 godz.
- łatwe
Warzywa kroimy w plasterki.
Dno kociołka wykładamy liśćmi kapusty.
Warstwowo układamy warzywa, oprószając solą, pieprzem i skrapiając oliwą.
Kociołek ustawiamy na rozgrzanym ruszcie i pieczemy około 45 minut lub do miękkości warzyw pod przykryciem.
Gdy wszystkie warzywa są już miękkie, dodajemy chili sin carne i podgrzewamy jeszcze kilka minut. Przed podaniem posypujemy koperkiem.
Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej