Your browser does not support JavaScript! Wiejski kociołek wege - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Wiejski kociołek wege - Krok 1

Warzywa kroimy w plasterki.

2

Wiejski kociołek wege - Krok 2

Dno kociołka wykładamy liśćmi kapusty.

3

Wiejski kociołek wege - Krok 3

Warstwowo układamy warzywa, oprószając solą, pieprzem i skrapiając oliwą.

4

Wiejski kociołek wege - Krok 4

Kociołek ustawiamy na rozgrzanym ruszcie i pieczemy około 45 minut lub do miękkości warzyw pod przykryciem.

5

Wiejski kociołek wege - Krok 5

Gdy wszystkie warzywa są już miękkie, dodajemy chili sin carne i podgrzewamy jeszcze kilka minut. Przed podaniem posypujemy koperkiem.

:)

Wiejski kociołek wege

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu