Ziemniaki faszerowane z grilla

Warzywa faszerowane z grilla Ikona Play

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Warzywa faszerowane z grilla - Składniki

Warzywa faszerowane z grilla - Krok 1

Wyszorowane i osuszone ziemniaki owijamy w folię aluminiową i pieczemy na grillu ok. 40 minut lub do miękkości.

Warzywa faszerowane z grilla - Krok 2

Upieczone ziemniaki wydrążamy za pomocą łyżeczki.

Warzywa faszerowane z grilla - Krok 3

Wydrążony miąższ z ziemniaków rozgniatamy widelcem. Dodajemy fasolkę cayenne i połowę startego sera. Jeśli to konieczne, doprawiamy solą i pieprzem.

Warzywa faszerowane z grilla - Krok 4

Przygotowanym farszem wypełniamy wydrążone ziemniaki i posypujemy pozostałym startym serem. Ponownie układamy na grillu i zapiekamy kolejne 10-15 minut, aż ser się roztopi.

Warzywa faszerowane z grilla - Krok 5

Gorące ziemniaki posypujemy piórkami czerwonej cebuli.

Warzywa faszerowane z grilla

•ᴗ• Warzywa faszerowane z grilla

Teksańska Fasolka "Cayenne"

Teksańska fasolka Cayenne to idealne rozwiązanie, gdy brakuje Ci pomysłu na obiad lub gdy potrzebujesz szybkiego rozwiązania na danie na wyjazd. Pyszna, chrupiąca fasola w unikalnym sosie, do której wystarczy dodać ryż lub makaron, ewentualnie ulubione mięso, a zyskujesz pełnowartościowy, pyszny, niecodzienny posiłek gotowy w zaledwie chwilę.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Minigrzanki z pastą serowo-groszkową i szparagami

Minigrzanki z pastą serowo-groszkową i szparagami

Śledź po królewsku z czerwoną fasolą i marynowanymi pieczarkami

Śledź po królewsku z czerwoną fasolą i marynowanymi pieczarkami

Tatar ze śledzia i buraczków

Tatar ze śledzia i buraczków

Zobacz więcej takich przepisów