Your browser does not support JavaScript! Ziemniaki faszerowane z grilla - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Warzywa faszerowane z grilla - Krok 1

Wyszorowane i osuszone ziemniaki owijamy w folię aluminiową i pieczemy na grillu ok. 40 minut lub do miękkości.

2

Warzywa faszerowane z grilla - Krok 2

Upieczone ziemniaki wydrążamy za pomocą łyżeczki.

3

Warzywa faszerowane z grilla - Krok 3

Wydrążony miąższ z ziemniaków rozgniatamy widelcem. Dodajemy fasolkę cayenne i połowę startego sera. Jeśli to konieczne, doprawiamy solą i pieprzem.

4

Warzywa faszerowane z grilla - Krok 4

Przygotowanym farszem wypełniamy wydrążone ziemniaki i posypujemy pozostałym startym serem. Ponownie układamy na grillu i zapiekamy kolejne 10-15 minut, aż ser się roztopi.

5

Warzywa faszerowane z grilla - Krok 5

Gorące ziemniaki posypujemy piórkami czerwonej cebuli.

:)

Warzywa faszerowane z grilla

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu