Your browser does not support JavaScript! Ziemniaki faszerowane z grilla - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Sk艂adniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Warzywa faszerowane z grilla - Krok 1

Wyszorowane i osuszone ziemniaki owijamy w foli臋 aluminiow膮 i pieczemy na grillu ok. 40 minut lub do mi臋kko艣ci.

2

Warzywa faszerowane z grilla - Krok 2

Upieczone ziemniaki wydr膮偶amy za pomoc膮 艂y偶eczki.

3

Warzywa faszerowane z grilla - Krok 3

Wydr膮偶ony mi膮偶sz z ziemniak贸w rozgniatamy widelcem. Dodajemy fasolk臋 cayenne i po艂ow臋 startego sera. Je艣li to konieczne, doprawiamy sol膮 i pieprzem.

4

Warzywa faszerowane z grilla - Krok 4

Przygotowanym farszem wype艂niamy wydr膮偶one ziemniaki i posypujemy pozosta艂ym startym serem. Ponownie uk艂adamy na grillu i zapiekamy kolejne 10-15 minut, a偶 ser si臋 roztopi.

5

Warzywa faszerowane z grilla - Krok 5

Gor膮ce ziemniaki posypujemy pi贸rkami czerwonej cebuli.

:)

Warzywa faszerowane z grilla

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Ma艂gorzata Gutral

Czy wiesz, 偶e...

Ojczyzn膮 fasoli jest Ameryka. Wyr贸偶nia si臋 nawet do 90 gatunk贸w fasoli. Te najpopularniejsze rozr贸偶nia si臋 po wielko艣ci, kolorze oraz pochodzeniu: teksa艅ska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska bia艂a fasola Coco, w艂oskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zosta艂y rozpowszechnione na ca艂ym 艣wiecie dzi臋ki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (wi臋cej)

Napisz komentarz

Oce艅 przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i bloger贸w kulinarnych. Jako mi艂o艣nicy r贸偶norodnej kuchni opartej o produkty ro艣linne wierzymy, 偶e ka偶dy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz wi臋cej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejd藕 do sklepu