Your browser does not support JavaScript! Wstążki cukinii z tuńczykiem i fasolą - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

Wstążki cukinii z tuńczykiem i fasolą - Krok 1

Cukinię umyć i obieraczką pokroić na cienkie wstążki.

2

Wstążki cukinii z tuńczykiem i fasolą - Krok 2

W garnku zagotować wodę z solą, wrzucić wstążki, gotować 1 minutę.

3

Wstążki cukinii z tuńczykiem i fasolą - Krok 3

Szczypiorek drobno posiekać, wymieszać z sokiem z cytryny, oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Sosem pokryć cukiniowe wstążki.

4

Wstążki cukinii z tuńczykiem i fasolą - Krok 4

Ze wstążkami wymieszać fasolkę, przełożyć na talerz. Na wierzchu ułożyć kawałki tuńczyka.

:)

Wstążki cukinii z tuńczykiem i fasolą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Magda Kucharzy

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu