Your browser does not support JavaScript! Ziemniaki pieczone z kozim serem, białą fasolą i prażonym czosnkiem - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

Ziemniaki płuczemy, mocno szorujemy i kroimy w ćwiartki. Wykładamy w żaroodpornym naczyniu.

Do ziemniaków dodajemy białą fasolę oraz pokrojony w kostkę lub starty na tarce ser. Całość polewamy oliwą i przyprawiamy. Pieczemy w 180 stopniach przez około 30 minut.

W międzyczasie obieramy czosnek z łupin i kroimy na cienkie plasterki. Czosnek prażymy na suchej patelni przez około 15 minut.

Pod koniec pieczenia dodajemy czosnek do warzyw.

:)

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu