Ziemniaki pieczone z kozim serem, białą fasolą i prażonym czosnkiem

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Składniki

  • 1 puszka Białej fasoli Cannellini Gotowane Na parze Bonduelle
  • 1 kilogram ziemniaków sałatkowych (mała odmiana)
  • kostka twardego koziego sera
  • 2 główki czosnku
  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki majeranku
  • 3 łyżki masła
  • sól i pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Podstawowe składniki do przygotowania zdrowych i smacznych potraw: ziemniaki, zioła, czosnek, ser, i oliwa z oliwek.

Ziemniaki płuczemy, mocno szorujemy i kroimy w ćwiartki. Wykładamy w żaroodpornym naczyniu.

Do ziemniaków dodajemy białą fasolę oraz pokrojony w kostkę lub starty na tarce ser. Całość polewamy oliwą i przyprawiamy. Pieczemy w 180 stopniach przez około 30 minut.

W międzyczasie obieramy czosnek z łupin i kroimy na cienkie plasterki. Czosnek prażymy na suchej patelni przez około 15 minut.

Pod koniec pieczenia dodajemy czosnek do warzyw.

•ᴗ• Zapiekanka z ziemniaków i grzybów z aromatycznymi ziołami - idealna do rodzinnej kolacji.
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20białej%20fasoli%20cannellini%20firmy%20Bonduelle.

Biała Fasola Cannellini Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Biała Fasola Cannellini „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek, zup, past, w daniach wegetariańskich i wegańskich.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Sałatka z batatami

Sałatka z batatami

Rustyczna wegańska tarta z soczewicą i warzywami, podana na drewnianej desce z antycznym nożem obok.

Tarta z soczewicą i marchewką

Świeża sałatka z liśćmi sałaty, marchewką, czerwoną cebulą i białym serem, podana z domowym dressingiem na niebieskim drewnianym tle.

Sałatka z marchewką i fetą

Zobacz więcej takich przepisów