Ziemniaki pieczone z kozim serem, białą fasolą i prażonym czosnkiem

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Ziemniaki płuczemy, mocno szorujemy i kroimy w ćwiartki. Wykładamy w żaroodpornym naczyniu.

Do ziemniaków dodajemy białą fasolę oraz pokrojony w kostkę lub starty na tarce ser. Całość polewamy oliwą i przyprawiamy. Pieczemy w 180 stopniach przez około 30 minut.

W międzyczasie obieramy czosnek z łupin i kroimy na cienkie plasterki. Czosnek prażymy na suchej patelni przez około 15 minut.

Pod koniec pieczenia dodajemy czosnek do warzyw.

•ᴗ• Zdjęcie Warzywne Inspiracje
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Biała Fasola Cannellini Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Biała Fasola Cannellini „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek, zup, past, w daniach wegetariańskich i wegańskich.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Quiche z brokułami i łososiem

Sałatka z quinoa, groszkiem, rzodkiewką i ziołami

Sałatka z quinoa, groszkiem, rzodkiewką i ziołami

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Pomidory faszerowane ryżem i soczewicą

Zobacz więcej takich przepisów