Składniki

  • 1 op. Szpinaku w liściach Bonduelle
  • 3-4 łyżki kwaśnej śmietany 18%
  • 2-3 łyżeczki mąki pszennej
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • Sok z cytryny do smaku
  • Cukier do smaku
  • Sól, pieprz do smaku
  • Masło klarowane lub olej do smażenia

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Zasmażany szpinak do obiadu - Składniki

Zasmażany szpinak do obiadu - Krok 1

Szpinak wyjmujemy z opakowania, przekładamy do miseczki i zostawiamy do rozmrożenia. Odciskamy go z nadmiaru wody. Można go również rozmrozić w garnku lub na patelni.

Zasmażany szpinak do obiadu - Krok 2

Cebulę i czosnek drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i czosnek, smażymy 4 minuty. Wsypujemy mąkę, robimy jasną zasmażkę.

Zasmażany szpinak do obiadu - Krok 3

Dodajemy szpinak, smażymy 2-3 minuty.

Zasmażany szpinak do obiadu - Krok 4

Dokładamy śmietanę, mieszamy. Szpinak doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny i odrobiną cukru. Gotujemy przez 2-3 minuty. Podajemy na ciepło ja ciepło jako dodatek do obiadu.

Zasmażany szpinak do obiadu

•ᴗ• Zasmażany szpinak do obiadu
http://Opakowanie%20mrożonego%20szpinaku%20marki%20Bonduelle.

Szpinak w liściach.

Szpinaki od Bonduelle zbierane są, gdy listki są jeszcze młode – to właśnie dzięki temu mają tak delikatny smak. Indywidualne mrożenie listków nadaje im idealny smak i kolor, a wygodne porcje w opakowaniu pozwalają na wybór takiej ilości – jaka jest Ci potrzebna.

Komentarze 6

  • janeczka
    23 stycznia 2022 o 10:21

    przepis prosty szybki w wykonaniu i bardzo smaczny dziekuje

    • Warzywne Inspiracje
      25 stycznia 2022 o 09:52

      Cieszymy się, że Ci smakuje! Szpinak do obiadu to prosty i pyszny dodatek 🙂

  • Gosia
    29 stycznia 2022 o 11:17

    Super, ale po co ten cukier. Wszędzie się go ostatnio nadużywa

    • Warzywne Inspiracje
      31 stycznia 2022 o 09:05

      Małgosiu, możesz pominąć go w przepisie, szpinak będzie bardziej kwaśny, ale równie smaczny. Pozdrawiamy!

  • Monika
    9 maja 2022 o 11:20

    Dziękuję za przepis- wykorzystałam swój szpinak z ogródka! Wyszedł przepyszny!!!! Pozdrawiam Autorkę:)

    • Warzywne Inspiracje
      9 maja 2022 o 14:16

      Wspaniale <3 A gdy skończy się szpinak z ogródka, polecamy ten z naszego 🙂

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Jajka z nadzieniem chrzanowo-szynkowym z kukurydzą i chili

Jajka z nadzieniem chrzanowo-szynkowym z kukurydzą i chili

Sałatka z grillowanym łososiem, fasolą i pomidorami

Sałatka z grillowanym łososiem, fasolą i pomidorami

Schab po warszawsku z pastą jajeczną z brokułami i kukurydzą

Schab po warszawsku z pastą jajeczną z brokułami i kukurydzą

Zobacz więcej takich przepisów