Szpinak wyjmujemy z opakowania, przekładamy do miseczki i zostawiamy do rozmrożenia. Odciskamy go z nadmiaru wody. Można go również rozmrozić w garnku lub na patelni.
Cebulę i czosnek drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i czosnek, smażymy 4 minuty. Wsypujemy mąkę, robimy jasną zasmażkę.
Dodajemy szpinak, smażymy 2-3 minuty.
Dokładamy śmietanę, mieszamy. Szpinak doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny i odrobiną cukru. Gotujemy przez 2-3 minuty. Podajemy na ciepło ja ciepło jako dodatek do obiadu.
przepis prosty szybki w wykonaniu i bardzo smaczny dziekuje
Cieszymy się, że Ci smakuje! Szpinak do obiadu to prosty i pyszny dodatek 🙂
Super, ale po co ten cukier. Wszędzie się go ostatnio nadużywa
Małgosiu, możesz pominąć go w przepisie, szpinak będzie bardziej kwaśny, ale równie smaczny. Pozdrawiamy!
Dziękuję za przepis- wykorzystałam swój szpinak z ogródka! Wyszedł przepyszny!!!! Pozdrawiam Autorkę:)
Wspaniale <3 A gdy skończy się szpinak z ogródka, polecamy ten z naszego 🙂