Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 250 g Szpinaku siekanego w kulkach Bonduelle

  • 250 ml mleka

  • 225 g mąki pszennej

  • 100 g sera wędzonego typu góralskiego (np. oscypek)

  • 100 g suszonych pomidorów w oliwie

  • 2 jajka

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

  • Sól i pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Szpinakowe gofry z góralskim serem i suszonymi pomidorami - Krok 1

Szpinak rozmrażamy i odciskamy z nadmiaru płynu.

2

Szpinakowe gofry z góralskim serem i suszonymi pomidorami - Krok 2

Szpinak, mleko, jajka, mąkę oraz proszek do pieczenia miksujemy na gładkie ciasto.

3

Szpinakowe gofry z góralskim serem i suszonymi pomidorami - Krok 3

Dodajemy posiekane suszone pomidory, starty ser oraz 2 łyżki oleju z pomidorów. Doprawiamy ½ łyżeczki soli i pieprzem. Mieszamy.

4

Szpinakowe gofry z góralskim serem i suszonymi pomidorami - Krok 4

Smażymy niewielkie gofry w rozgrzanej gofrownicy.

:)

Szpinakowe gofry z góralskim serem i suszonymi pomidorami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Szpinak, którego drugie imię, wskazujące na jego pochodzenie, to “Trawa Persji”, przybył do Europy ponad tysiąc lat temu. Ok. IX wieku Arabowie przywieźli szpinak do Hiszpanii. Stamtąd wyruszył do Francji, Włoch i Anglii. Lecz dopiero w wieku XIX za sprawą amerykańskich farmerów szpinak stał się popularną rośliną uprawną. Dzisiaj, dzięki niskim kosztom uprawy, szpinak dostępny jest przez cały rok. Podobnie jak brokuły warzywo to nie występuje w stanie dzikim. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu