Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

DSC_8949

Czosnek i koperek drobno siekamy. Pomidorki kroimy na pół.

2

DSC_8951

Kalafiora dzielimy na różyczki, gotujemy na parze lub w osolonej wodzie, aż będzie al. dente. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Studzimy.

3

DSC_8954

Łączymy oliwę, sok z cytryny, czosnek, koperek. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

4

DSC_8958_1

W misce umieszczamy kalafiora, pomidorki, odsączoną i opłukaną fasolkę. Zalewamy dressingiem koperkowym, mieszamy.

:)

DSC_8966

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu