Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Składniki do przepisu kulinarznego: pomidory, kalafior, cytryna, zioła i konserwowe fasolki.

DSC_8949

Czosnek i koperek drobno siekamy. Pomidorki kroimy na pół.

DSC_8951

Kalafiora dzielimy na różyczki, gotujemy na parze lub w osolonej wodzie, aż będzie al. dente. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Studzimy.

DSC_8954

Łączymy oliwę, sok z cytryny, czosnek, koperek. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

DSC_8958_1

W misce umieszczamy kalafiora, pomidorki, odsączoną i opłukaną fasolkę. Zalewamy dressingiem koperkowym, mieszamy.

DSC_8966

•ᴗ• Sałatka z kalafiora, pomidorków cherry i białej fasoli, posypana świeżymi ziołami, podana na zielonym talerzu, z butelką oliwy z oliwek w tle.
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20białej%20fasoli%20cannellini%20firmy%20Bonduelle.

Biała Fasola Cannellini Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Biała Fasola Cannellini „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek, zup, past, w daniach wegetariańskich i wegańskich.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Quiche z czerwoną fasolą i świeżym koperkiem, podane na niebieskim talerzu – doskonałe wegetariańskie danie.

Tarta z czerwoną fasolą

Jajka faszerowane na świątecznym stole, ozdobione gałązkami sosny i kolorowymi bombkami.

Jajka faszerowane awokado, marynowanymi pieczarkami i korniszonami

Zdrowa i kolorowa sałatka z rzeżuchą, rzodkiewkami, ciecierzycą i zielonymi warzywami w szarej misce. Idealna propozycja na lekki i odżywczy posiłek.

Sałatka z młodymi ziemniaczkami, szparagami i cieciorką

Zobacz więcej takich przepisów