Ryż gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.
Cebulę i czosnek drobno siekamy. Oczyszczone papryki kroimy w kostkę. Od boczku odkrawamy skórę i wyrzucamy. Mięso kroimy w kostkę. Natkę pietruszki drobno siekamy.
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy boczek, cebulę i czosnek, smażymy przez 4-5 minut. Dodajemy mieloną wieprzowinę, smażymy dalej przez kilka minut, aż mięso przestanie być różowe.
Do mięsa dodajemy paprykę, smażymy przez około 5-7 minut.
Na patelnię dodajemy Amerykańską fasolkę barbecue Bonduelle i kilka łyżek wody. Mieszamy i przykrywamy patelnię pokrywką. Gotujemy dalej przez około 5 minut, aż papryka będzie miękka.
Do miseczek nakładamy ugotowany ryż, nakładamy porcje wieprzowiny bbq. Danie posypujemy posiekaną nacią pietruszki podajemy.
Napisz komentarz