Zupa pomidorowa to kulinarny klasyk przygotowywany w wielu domach od pokoleń. Trwają nawet zażarte boje o to, czy powinna być podawana z ryżem czy z makaronem. Jeśli szukasz kompromisu lub po prostu chcesz przygotować nową wersję tego dania, wypróbuj nasz przepis na pomidorową z soczewicą. Dodaliśmy składnik, który dostarczy ci dużą ilość niezbędnego białka oraz błonnika. Urozmaici też smak oraz konsystencję kremu pomidorowego. Palce lizać!
Zupa pomidorowa z soczewicą – z czym podawać zupę?
Jeśli już pokusimy się o kulinarne eksperymenty i przyrządzenie nowej wersji zupy pomidorowej, możemy zaszaleć też z dodatkami. Do kremu pomidorowego z chrupiącą soczewicą na parze Bonduelle pasować będzie kleks kwaśnej śmietany 18% lub chmurka bitej śmietanki 30 lub 36%, które można posypać świeżymi ziołami, np. kolendrą, bazylią, szczypiorkiem, natką pietruszki.
Możesz też przygotować grzanki z serem żółtym, kozim lub owczym, ewentualnie zapiec zupę pomidorową z soczewicą pod serową pierzynką. Dla urozmaicenia struktur dodaj prażoną kukurydzę z puszki lub fasolę (zupa będzie jeszcze bardziej sycąca). Innym wariantem tego dania jest krem: zmiksuj wywar i pomidory z soczewicą i uzyskaj gęstą, pożywną zupę. Smacznego!
Napisz komentarz