Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Blondie z fasoli z malinami i migdałami - Składniki

Blondie z fasoli z malinami i migdałami - Krok 1

Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy pianę z białek.

Blondie z fasoli z malinami i migdałami - Krok 2

Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej.

Blondie z fasoli z malinami i migdałami - Krok 3

Przepłukaną fasolę miksujemy z cukrem.

Blondie z fasoli z malinami i migdałami - Krok 4

Dodajemy żółtka, roztopioną i przestudzoną czekoladę i mąkę lub mielone migdały i mieszamy. Na koniec dodajemy pianę z białek i ponownie delikatnie mieszamy do połączenia się składników.

Blondie z fasoli z malinami i migdałami - Krok 5

Ciasto przekładamy do formy 20 x 20 cm wyłożonej pergaminem. Posypujemy pokruszonymi malinami i słupkami migdałów. Pieczemy około 20-25 minut w 170℃. Studzimy w uchylonym piekarniku.

Blondie z fasoli z malinami i migdałami

•ᴗ• Blondie z fasoli z malinami i migdałami
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20białej%20fasoli%20cannellini%20firmy%20Bonduelle.

Biała Fasola Cannellini Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Biała Fasola Cannellini „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek, zup, past, w daniach wegetariańskich i wegańskich.

Komentarze 2

  • Dau
    10 listopada 2021 o 12:56

    Kocham JD

    • Warzywne Inspiracje
      17 listopada 2021 o 14:00

      Jak tu nie kochać blondie? <3 Blondie z fasoli jest pyszne i pełne smaku!

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Wiosenny torcik sałatkowy

Wiosenny torcik sałatkowy

Pączuszki z ciecierzycy i bananów z cytrynowym lukrem

Pączuszki z ciecierzycy i bananów z cytrynowym lukrem

Kolorowe śledzie z kukurydzą i groszkiem

Kolorowe śledzie z kukurydzą i groszkiem

Zobacz więcej takich przepisów