
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 1 godz.
- średnie
Z mąki, masła, jajka i ½ łyżeczki soli szybko zagniatamy kruche ciasto. Jeśli jest zbyt suche, dodajemy 1-2 łyżki zimnej wody. Schładzamy, a następnie rozwałkowujemy i wykładamy foremki babeczek. Pieczemy w 180℃ 15 minut lub na złoty kolor.
Pomidory i oliwki drobno kroimy.
Fetę ucieramy z jogurtem. Doprawiamy do smaku pieprzem i oregano.
Do pasty serowej dodajemy posiekane pomidory, oliwki oraz osączone z zalewy groszek i kukurydzę (odkładamy po 2-3 łyżki do dekoracji). Mieszamy.
Do pasty serowej dodajemy posiekane pomidory, oliwki oraz osączone z zalewy groszek i kukurydzę (odkładamy po 2-3 łyżki do dekoracji). Mieszamy.
W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasz Groszek Tradycyjny jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej