Składniki

  • 2 puszki Czerwonej fasoli Gotowane Na Parze Bonduelle 425ml
  • 150 g masła
  • 4 jajka
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 6 łyżek kakao
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 50 g groszków czekoladowych (lub posiekana drobno czekolada)
  • 100 g malin (mogą być mrożone)
  • szczypta soli

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Składniki do przygotowania ciasta czekoladowego: mrożone maliny, masło, ciemna czekolada, kakao, jajka i inne.

dsc00314

Do blendera wrzucamy fasolę, żółtka, jogurt naturalny, kakao i proszek do pieczenia. Miksujemy na gładką masę.

dsc00336

Miękkie masło ucieramy z cukrem, mieszamy za pomocą miksera z masą z blendera.

dsc00360

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy do ciasta.

W misce ubijamy białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Mieszamy delikatnie do ciasta.

dsc00380

Przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 20×20, na wierzchu układamy maliny, posypujemy groszkami czekoladowymi. Pieczemy w temperaturze 180 ºC ok. 35-40 minut.

dsc00425

•ᴗ• Czekoladowe brownie z malinami i kawałkami czekolady, podane na papierze do pieczenia.
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20czerwonej%20fasoli%20marki%20Bonduelle.

Czerwona Fasola Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Czerwona Fasola „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się w sałatkach, różnych pastach czy jako dodatek do dań kuchni meksykańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Warzywa faszerowane z grilla

Ziemniaki faszerowane z grilla

Sernik na zimno z truskawkami - gotowe danie

Sernik na zimno z fasoli i truskawek

Kolorowe śledzie z kukurydzą i groszkiem

Kolorowe śledzie z kukurydzą i groszkiem

Zobacz więcej takich przepisów