Your browser does not support JavaScript!

Krakersy serowe z dipem z czarnej fasoli

Składniki

  • Czarna fasola Bonduelle Porcja na raz (2 x 106 ml)
  • 100 g żółtego sera o intensywnym smaku
  • 85 g mąki pszennej
  • 50 g masła
  • 15 g mąki ziemniaczanej
  • 15 ml oliwy EV
  • 1 ząbek czosnku
  • ½ cytryny
  • ½ łyżeczki ostrej papryki w proszku
  • ⅓ łyżeczki kminu rzymskiego
  • Sól i pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Krakersy serowe z dipem z czarnej fasoli - Krok 1

Starty ser, obie mąki i 1 łyżkę wody rozdrabniamy w malakserze do połączenia się składników. Dodajemy zimne masło i ponownie krótko miksujemy. Gotowe ciasto schładzamy w lodówce około 20 minut lub 10-15 minut w zamrażalniku.

2.

Krakersy serowe z dipem z czarnej fasoli - Krok 2

Schłodzone ciasto wałkujemy na oprószonej mąką stolnicy.

3.

Krakersy serowe z dipem z czarnej fasoli - Krok 3

Rozwałkowane ciasto tniemy ostrym nożem na kwadraty i nakłuwamy każdy widelcem. Pieczemy w 190℃ na złoty kolor.

4.

Krakersy serowe z dipem z czarnej fasoli - Krok 4

Czarną fasolę z połową zalewy miksujemy z czosnkiem, kminem rzymskim, ostrą papryką, sokiem wyciśniętym z połowy cytryny oraz łyżką oliwy na gładki dip. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przekładamy do słoiczka i podajemy z krakersami.

Smacznego!

Krakersy serowe z dipem z czarnej fasoli

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.