Roladki z cukinii z pastą z ciecierzycy, słonecznika i suszonych pomidorów z pesto z natki pietruszki

Roladki z cukinii z pastą z ciecierzycy, słonecznika i suszonych pomidorów z pesto z natki pietruszki

Składniki

  • 1 puszka Cieciorki „Ugotowane na parze” 425ml
  • 5 suszonych pomidorów
  • 2 średnie cukinie
  • 2 ząbki czosnku
  • 3/4 szklanki + 2 łyżki pestek słonecznika
  • 1/2 cytryny
  • 20 g parmezanu (ok. 2 łyżki startego sera)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 duży pęczek natki pietruszki
  • Pieprz
  • Sól

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Roladki z cukinii z pastą z ciecierzycy, słonecznika i suszonych pomidorów z pesto z natki pietruszki - Składniki

Roladki z cukinii z pastą z ciecierzycy, słonecznika i suszonych pomidorów z pesto z natki pietruszki - Krok 1

Cukinię myjemy. Za pomocą obieraczki kroimy ją w cienkie plastry.

Roladki z cukinii z pastą z ciecierzycy, słonecznika i suszonych pomidorów z pesto z natki pietruszki - Krok 2

3/4 szklanki słonecznika zalewamy wrzątkiem (tak, żeby lekko go przykryć) i odkładamy na 15-20 minut. Odcedzamy. W misce umieszczamy ciecierzycę, odcedzony słonecznik, pokrojone suszone pomidory, przeciśnięty ząbek czosnku, sól i pieprz.

Roladki z cukinii z pastą z ciecierzycy, słonecznika i suszonych pomidorów z pesto z natki pietruszki - Krok 3

Zawartość miski miksujemy blenderem ręcznym. Masa nie musi być całkiem gładka.

Roladki z cukinii z pastą z ciecierzycy, słonecznika i suszonych pomidorów z pesto z natki pietruszki - Krok 4

Do pojemnika blendera wkładamy natkę pietruszki, parmezan (można go wcześniej zetrzeć na tarce), 2 łyżki ziaren słonecznika, 1 przeciśnięty ząbek czosnku, sól,  pieprz, sok z połowy cytryny oraz 2 łyżki oliwy z oliwek. Miksujemy na gładkie pesto.

Roladki z cukinii z pastą z ciecierzycy, słonecznika i suszonych pomidorów z pesto z natki pietruszki - Krok 5

Plastry cukinii smarujemy pastą z ciecierzycy i pesto. Zawijamy w rolki.

Roladki z cukinii z pastą z ciecierzycy, słonecznika i suszonych pomidorów z pesto z natki pietruszki

•ᴗ• Roladki z cukinii z pastą z ciecierzycy, słonecznika i suszonych pomidorów z pesto z natki pietruszki
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20ciecierzycy%20Bonduelle%20–%20wygodny%20i%20zdrowy%20dodatek%20do%20szybkich%20dań.

Cieciorka Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Cieciorka „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek i dań z mięsem, do dań kuchni indyjskiej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Arancini z groszkiem i mozzarellą

Arancini z groszkiem i mozzarellą

Sałata z serem feta i koperkiem, podana na eleganckim talerzu – idealna propozycja na lekki i zdrowy posiłek.

Lasagne ze szpinakiem, koperkiem i kozim serem

Sałatka z soczewicy z aromatycznymi grzybami na rustykalnym białym talerzu, idealna dla wegetarian.

Soczewica z podgrzybkami

Zobacz więcej takich przepisów