Your browser does not support JavaScript! Sałatka z fasolką szparagową i kukurydzą - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

  • 1 puszka kukurydzy Bonduelle 212 ml (2×106 ml)

  • 300 g zielonej fasolki szparagowej

  • 30 g nerkowców

  • 8 pomidorków koktajlowych

  • 2 łyżki oleju

  • 2 łyżki soku z cytryny

  • 1 małej, młodej białej cebuli

  • Kilka gałązek natki pietruszki

  • Sól i pieprz do smaku

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Kukurydza to obok pszenicy i ryżu najpopularniejsza roślina uprawna świata. Jeden jej “kłos” może ważyć 40 dag. Kukurydza była podstawowym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Dziś jada się ją głównie w postaci płatków, kasz i mąki kukurydzianej. Wszyscy znają popcorn, a popularnością zaczyna cieszyć się też olej kukurydziany. (więcej)


Przygotowanie

1

Sałatka z fasolką szparagową i kukurydzą - Krok 1

Fasolkę oczyścić, umyć, ugotować. Przełożyć do miski z lodowatą wodą. Gdy wystygnie, osączyć.

2

Sałatka z fasolką szparagową i kukurydzą - Krok 2

Nerkowce uprażyć na suchej patelni.

3

Sałatka z fasolką szparagową i kukurydzą - Krok 3

Pomidorki przekroić na połówki, kukurydzę osączyć z zalewy. Natkę posiekać. Cebulę pokroić w piórka.

4

Sałatka z fasolką szparagową i kukurydzą - Krok 4

Sok z cytryny połączyć z olejem, wymieszać z przygotowanymi składnikami sałatki i nerkowcami. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

:)

Sałatka z fasolką szparagową i kukurydzą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Katarzyna Jastrzębska

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu