Your browser does not support JavaScript! Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

  • 1 mała puszka Kukurydzy Złocistej 212ml Bonduelle

  • 1 nieduża główka kapusty pekińskiej

  • pół pora (tylko biała część)

  • 2 marchewki

  • 1 czubata łyżeczka gładkiej musztardy

  • 1 łyżeczka drobnego cukru

  • 3 łyżeczki octu z czerwonego wina

  • opakowanie kwaśnej śmietany 12 lub 18 %

  • sól i świeżo zmielony pieprz do smaku

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)


Przygotowanie

1

DSC_9024

Liście kapusty drobno szatkujemy. Pora kroimy wzdłuż na cztery części i drobno siekamy. Marchewki obieramy, trzemy na tarce na małych oczkach.

2

DSC_9019

Przygotowujemy sos: w miseczce umieszczamy śmietanę, ocet winny, musztardę, cukier, mieszamy łyżeczką do połączenia. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

3

DSC_9026

W dużej misce umieszczamy kapustę, marchewkę, pora, odsączoną kukurydzę i dokładnie mieszamy z sosem.

4

DSC_9060

Surówkę podajemy od razu po przygotowaniu jako dodatek do obiadu lub kolacji.

:)

DSC_9036

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu