
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 15 min.
- łatwe
Liście kapusty drobno szatkujemy. Pora kroimy wzdłuż na cztery części i drobno siekamy. Marchewki obieramy, trzemy na tarce na małych oczkach.
Przygotowujemy sos: w miseczce umieszczamy śmietanę, ocet winny, musztardę, cukier, mieszamy łyżeczką do połączenia. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
W dużej misce umieszczamy kapustę, marchewkę, pora, odsączoną kukurydzę i dokładnie mieszamy z sosem.
Surówkę podajemy od razu po przygotowaniu jako dodatek do obiadu lub kolacji.
W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej
Super przygotowana surówka
Kluczem są dobre składniki <3 Pozdrawiamy serdecznie!