Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy

Sałatka jarzynowa na drewnianym stole – klasyczny przepis na pyszny dodatek do obiadu.

Składniki

  • 1 mała puszka Kukurydzy Złocistej 212ml Bonduelle
  • 1 nieduża główka kapusty pekińskiej
  • pół pora (tylko biała część)
  • 2 marchewki
  • 1 czubata łyżeczka gładkiej musztardy
  • 1 łyżeczka drobnego cukru
  • 3 łyżeczki octu z czerwonego wina
  • opakowanie kwaśnej śmietany 12 lub 18 %
  • sól i świeżo zmielony pieprz do smaku

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Składniki do przygotowania świeżego sałatkowego mixu: główka sałaty, marchewka, puszkowana kukurydza, przyprawy i sosy.

DSC_9024

Liście kapusty drobno szatkujemy. Pora kroimy wzdłuż na cztery części i drobno siekamy. Marchewki obieramy, trzemy na tarce na małych oczkach.

DSC_9019

Przygotowujemy sos: w miseczce umieszczamy śmietanę, ocet winny, musztardę, cukier, mieszamy łyżeczką do połączenia. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

DSC_9026

W dużej misce umieszczamy kapustę, marchewkę, pora, odsączoną kukurydzę i dokładnie mieszamy z sosem.

DSC_9060

Surówkę podajemy od razu po przygotowaniu jako dodatek do obiadu lub kolacji.

DSC_9036

•ᴗ• Miska tradycyjnej sałatki jarzynowej z widelcem i drewniany młynek do pieprzu na drewnianym stole.

Komentarze 2

  • Helena
    17 stycznia 2022 o 10:50

    Super przygotowana surówka

    • Warzywne Inspiracje
      17 stycznia 2022 o 10:58

      Kluczem są dobre składniki <3 Pozdrawiamy serdecznie!

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Gazpacho z kukurydzą i grzankami - Krok 3

Gazpacho z kukurydzą i grzankami

Zupa kokosowa z krewetkami i kiełkami - Krok 3

Zupa kokosowa z krewetkami i kiełkami

Sałatka z czerwoną fasolą, rzodkiewką i ogórkiem

Sałatka z czerwoną fasolą, rzodkiewką i ogórkiem

Zobacz więcej takich przepisów