Składniki

  • 2 szklanki mrożonego Groszku zielonego Już Przygotowanego Na Parze
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 1 szklanka (200 g) suchej kaszy jaglanej
  • 1 szklanka suchej zielonej soczewicy
  • 1 łyżeczka kuminu
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki w proszku
  • 1 łyżeczka curry
  • Olej
  • Pieprz
  • Sól

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Pasztet wegetariański z zielonym groszkiem - Składniki

Pasztet wegetariański z zielonym groszkiem - Krok 1

Cebulę i czosnek drobno siekamy, a marchewkę trzemy na tarce o dużych oczkach.

Pasztet wegetariański z zielonym groszkiem - Krok 2

Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cebulę, marchewkę i czosnek. Dodajemy przyprawy (sól, pieprz, kumin, wędzoną paprykę i curry).

Pasztet wegetariański z zielonym groszkiem - Krok 3

Groszek wrzucamy na 3 minuty do wrzątku, po czym odcedzamy. Soczewicę i kaszę jaglaną gotujemy do miękkości.

Pasztet wegetariański z zielonym groszkiem - Krok 4

Ugotowaną soczewicę, kaszę jaglaną, groszek i podsmażone warzywa miksujemy na jednolitą masę, w razie potrzeby dodajemy więcej przypraw.

Pasztet wegetariański z zielonym groszkiem - Krok 5

Masę przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia foremki i pieczemy około 45 minut w temperaturze 180°C.

Pasztet wegetariański z zielonym groszkiem

•ᴗ• Pasztet wegetariański z zielonym groszkiem

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Domowy sushi bowl z łososiem, flażoletką i kukurydzą - gotowe danie.

Domowy sushi bowl z łososiem, flażoletką i kukurydzą

Wiosenna malinowa chmurka

Wiosenna malinowa chmurka

Tatar ze śledzia z marynowanymi pieczarkami

Tatar ze śledzia z marynowanymi pieczarkami

Zobacz więcej takich przepisów