Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 1 puszka Kukurydzy złocistej z groszkiem Bonduelle 212 ml

  • 500 g brokułów

  • 120 g fety

  • 50 g orzeszków pinii lub migdałów w słupkach

  • 45 ml oliwy

  • 30 ml octu z czerwonego wina

  • 2 ząbki czosnku

  • ½ łyżeczki suszonego oregano

  • ½ łyżeczki płatków chili

  • Sól i pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Sałatka z brokułów z kukurydzą, fetą i orzeszkami - Krok 1

Na suchej patelni prażymy orzeszki. Zrumienione przekładamy na talerzyk.

2

Sałatka z brokułów z kukurydzą, fetą i orzeszkami - Krok 2

Na tej samej patelni przesmażamy różyczki brokuła na oliwie. Gdy zacznie się rumienić, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, oregano i chili. Doprawiamy do smaku pieprzem i lekko solą. Skrapiamy octem z czerwonego wina i zdejmujemy z ognia.

3

Sałatka z brokułów z kukurydzą, fetą i orzeszkami - Krok 3

Dodajemy osączoną z zalewy kukurydzę z groszkiem i posypujemy uprażonymi wcześniej orzechami.

4

Sałatka z brokułów z kukurydzą, fetą i orzeszkami - Krok 4

Sałatkę przekładamy do salaterki i posypujemy pokruszoną fetą.

:)

Sałatka z brokułów z kukurydzą, fetą i orzeszkami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu