Your browser does not support JavaScript!

Sałatka z brokułów z kukurydzą, fetą i orzeszkami

Składniki

  • 1 puszka Kukurydzy złocistej z groszkiem Bonduelle 212 ml
  • 500 g brokułów
  • 120 g fety
  • 50 g orzeszków pinii lub migdałów w słupkach
  • 45 ml oliwy
  • 30 ml octu z czerwonego wina
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki suszonego oregano
  • ½ łyżeczki płatków chili
  • Sól i pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Sałatka z brokułów z kukurydzą, fetą i orzeszkami - Krok 1

Na suchej patelni prażymy orzeszki. Zrumienione przekładamy na talerzyk.

2.

Sałatka z brokułów z kukurydzą, fetą i orzeszkami - Krok 2

Na tej samej patelni przesmażamy różyczki brokuła na oliwie. Gdy zacznie się rumienić, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, oregano i chili. Doprawiamy do smaku pieprzem i lekko solą. Skrapiamy octem z czerwonego wina i zdejmujemy z ognia.

3.

Sałatka z brokułów z kukurydzą, fetą i orzeszkami - Krok 3

Dodajemy osączoną z zalewy kukurydzę z groszkiem i posypujemy uprażonymi wcześniej orzechami.

4.

Sałatka z brokułów z kukurydzą, fetą i orzeszkami - Krok 4

Sałatkę przekładamy do salaterki i posypujemy pokruszoną fetą.

Smacznego!

Sałatka z brokułów z kukurydzą, fetą i orzeszkami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.