
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 30 min.
- łatwe
Na suchej patelni prażymy orzeszki. Zrumienione przekładamy na talerzyk.
Na tej samej patelni przesmażamy różyczki brokuła na oliwie. Gdy zacznie się rumienić, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, oregano i chili. Doprawiamy do smaku pieprzem i lekko solą. Skrapiamy octem z czerwonego wina i zdejmujemy z ognia.
Dodajemy osączoną z zalewy kukurydzę z groszkiem i posypujemy uprażonymi wcześniej orzechami.
Sałatkę przekładamy do salaterki i posypujemy pokruszoną fetą.
W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej