Składniki

  • 100 g mrożonego Groszku Zielonego Bonduelle
  • 4 jajka
  • 1-2 cebule dymki
  • 100 g bobu (świeżego lub mrożonego)
  • 50 g masła
  • 15 g parmezanu
  • Sól, pieprz do smaku

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Jajecznica z bobem i groszkiem - Składniki

Jajecznica z bobem i groszkiem - Krok 1

Bób gotujemy w osolonym wrzątku przez 5 minut. Następnie przelewamy zimną wodą i obieramy z łupinek. Groszek zalewamy gorącą wodą i odstawiamy.

Jajecznica z bobem i groszkiem - Krok 2

Jajka wbijamy do miseczki, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Na maśle podsmażamy lekko posiekaną dymkę, bób i groszek.

Jajecznica z bobem i groszkiem - Krok 3

Zmniejszamy płomień nad patelnią i wlewamy rozkłócone jajka.

Jajecznica z bobem i groszkiem - Krok 4

Podgrzewamy jajecznicę na małym ogniu, często mieszając, aż do ścięcia się jajek. Podajemy posypaną startym parmezanem.

Jajecznica z bobem i groszkiem

•ᴗ• Jajecznica z zielonym groszkiem i parmezanem, podana z chrupiącą bułką.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Gofry z kaszy z soczewicą we włoskim stylu

Gofry z kaszy z soczewicą we włoskim stylu

Omlet z ziołami podany w żeliwnej patelni, otoczony świeżym pieczywem i szklanką wody - idealny przepis na pożywne śniadanie.

Frittata z fasolą flażoletką i serem feta

Jajka faszerowane na zielono z awokado i szpinakiem

Jajka faszerowane na zielono z awokado i szpinakiem

Zobacz więcej takich przepisów