
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 30 min.
- łatwe
Ugotować jajka na twardo.
Jasną część pora przekroić wzdłuż na pół. Umyć i pokroić na plasterki. Przełożyć na sito i przelać najpierw wrzątkiem, a następnie zimną wodą. Pozostawić na sicie do osączenia.
Pokroić w kostkę żółty ser, szynkę, ugotowane jajka i pieczarki. Osączyć na sicie groszek.
Przełożyć do miski wszystkie składniki sałatki i wymieszać. Dodać majonez. Przyprawić solą i pieprzem. Ponownie wymieszać.
W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasz Groszek Tradycyjny jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej