Your browser does not support JavaScript!

Frittata z makaronem warzywnym, pomidorami i ricottą

Składniki

  • 1 opakowanie “Warzywio cieciorka i kukurydza” 250 g
  • 250 g pomidorków koktajlowych
  • 150 g ricotty
  • 150 ml mleka
  • 100 g cebuli
  • 40 g parmezanu (lub wegetariańskiego odpowiednika)
  • 30 ml oliwy
  • 6 jajek
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • Sól i pieprz do smaku

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Frittata z makaronem warzywnym, pomidorami i ricottą - Krok 1

Warzywio gotujemy w osolonym wrzątku nie dłużej niż 10 minut. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą.

2.

Frittata z makaronem warzywnym, pomidorami i ricottą - Krok 2

Na oliwie przesmażamy pomidorki przekrojone na pół. Gdy zmiękną, przekładamy na talerz, a na tej samej patelni szklimy posiekaną cebulę.

3.

Frittata z makaronem warzywnym, pomidorami i ricottą - Krok 3

Jajka rozkłócamy z mlekiem. Doprawiamy solą i pieprzem.

4.

Frittata z makaronem warzywnym, pomidorami i ricottą - Krok 4

Do jajek dodajemy starty parmezan i Warzywio. Mieszamy i wylewamy całość na średnio rozgrzaną patelnię. Smażymy na niewielkim ogniu do momentu, aż frittata będzie w połowie ścięta.

5.

Frittata z makaronem warzywnym, pomidorami i ricottą - Krok 5

Na frittacie układamy przesmażone pomidorki i ricottę. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy kilka minut, do ścięcia się jajek. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.

Smacznego!

Frittata z makaronem warzywnym, pomidorami i ricottą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.