Składniki

  • 1 puszka Indyjskiej fasolki curry Bonduelle 425 ml
  • 350 g mąki pszennej
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • 170 ml letniej wody
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 2 łyżeczki suszonych drożdży instant
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki ostrej papryki
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Placki naan z indyjską fasolką curry - Składniki

Placki naan z indyjską fasolką curry - Krok 1

Mąkę wsypujemy do misy, dodajemy drożdże, sól i jogurt. Wlewamy letnią wodę i stopniowo wyrabiamy ciasto. Po 4 minutach, gdy ciasto jest elastyczne, zostawiamy je pod przykryciem na godzinę.

Placki naan z indyjską fasolką curry - Krok 2

Olej łączymy z przyprawami. Ciasto dzielimy na 6 części. Skrapiamy dłonie olejem i formujemy okrągłe spłaszczone placuszki, wrzucamy je na rozgrzaną, suchą patelnię. Smażymy po 2-3 minuty z każdej strony.

Placki naan z indyjską fasolką curry

Na drugiej patelni podgrzewamy indyjską fasolkę curry. Serwujemy z plackami pita.

Placki naan z indyjską fasolką curry

•ᴗ• Placki naan z indyjską fasolką curry
http://Puszka%20indyjskiej%20fasolki%20curry%20marki%20Bonduelle%20-%20doskonały%20dodatek%20do%20szybkich%20i%20egzotycznych%20dań.

Indyjska Fasolka Curry

Indyjska fasolka Curry to idealne rozwiązanie, gdy brakuje Ci pomysłu na obiad lub gdy potrzebujesz szybkiego rozwiązania na danie na wyjazd. Pyszna, chrupiąca fasola w unikalnym sosie, do której wystarczy dodać ryż lub makaron, ewentualnie ulubione mięso, a zyskujesz pełnowartościowy, pyszny, niecodzienny posiłek gotowy w zaledwie chwilę.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Sałatka ze szpinakiem, soczewicą, suszonymi pomidorami i kozim serem, podana z chrupiącymi grzankami.

Sałatka z soczewicą i szpinakiem

Frytki z fasolki szparagowej

Frytki z fasolki szparagowej

Ciasto z cieciorki z borówkami amerykańskimi

Ciasto z cieciorki z borówkami amerykańskimi

Zobacz więcej takich przepisów