Mięso kroimy w podłużne kawałki. Oprószamy je solą, pieprzem. Dodajemy sok z cytryny, kmin rzymski, oregano i chili. Mieszamy. Odstawiamy do zamarynowania na 30 minut.
Oczyszczone papryki kroimy w podłużne paski. Cebulę i czosnek drobno kroimy. Natkę pietruszki siekamy.
Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy mięso i przesmażamy ze wszystkich stron, aż włókna na mięsie się zamkną.
Dodajemy paprykę, cebulę i czosnek. Smażymy przez około 7 minut, aż papryka delikatnie zmięknie, a mięso będzie usmażone.
Dokładamy natkę pietruszki i kukurydzę złocistą z czerwoną fasolą Bonduelle. Podgrzewamy przez kolejną minutę.
Tortille podgrzewamy na suchej patelni. Kładziemy je na desce. Na środku tortilli nakładamy porcję fajity i zawijamy ją. Fajitas z kurczaka podajemy z dodatkiem kwaśnej śmietany.
Napisz komentarz