Składniki

  • 1 puszka Kukurydzy Złocistej Bonduelle 425 ml
  • 500 g mielonej wieprzowiny, np. szynki
  • 500 g pieczarek
  • 80 g sera żółtego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki gładkiej musztardy
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • Bułka tarta
  • Sól i pieprz do smaku
  • Olej do smażenia

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Pieczarki faszerowane z piekarnika - Składniki

Pieczarki faszerowane z piekarnika - Krok 1

Pieczarki obieramy, ostrożnie wycinamy ogonki. Wierzch kapeluszy ścinamy na płasko.

Pieczarki faszerowane z piekarnika - Krok 2

Cebulę drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy cebulę 5 minut. Studzimy. Do mięsa dodajemy musztardę, cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko. Doprawiamy solą i pieprzem. Dosypujemy 5 łyżek kukurydzy. Wyrabiamy masę, w razie potrzeby dosypując bułkę tartą.

Pieczarki faszerowane z piekarnika - Krok 3

Pieczarki nadziewamy masą mięsną.

Pieczarki faszerowane z piekarnika - Krok 4

Pieczarki układamy w naczyniu do zapiekania. Pieczemy w temp. 180℃ przez około 20-25 minut. Na 3 minuty przed końcem posypujemy mięso drobno startym serem.

Pieczarki faszerowane z piekarnika

•ᴗ• Pieczarki faszerowane z piekarnika
http://Puszka%20konserwowej%20kukurydzy%20złocistej%20marki%20Bonduelle,%20bez%20dodatku%20cukru%20i%20GMO.

Kukurydza Złocista Bez Pozostałości Pestycydów

Kukurydza Złocista Bonduelle to naturalnie słodka (bez dodatku cukru) kukurydza o chrupiących, soczystych ziarnach w intensywnym żółtym kolorze. Kukurydza Bonduelle to idealny dodatek do zielonej sałaty, faszerowanej papryki, kuchni meksykańskiej czy zup, ale świetnie smakuje też sama, najlepiej z masłem i solą na ciepło.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Krokiety ze szpinakiem, dynią i orzechami

Krokiety ze szpinakiem, dynią i orzechami

Szklanki z warstwową sałatką – idealne na elegancki lunch lub lekką kolację.

Warstwowa sałatka z wędzonego łososia i marynowanych pieczarek z awokado

Miseczka z zieloną zupą krem, posypana płatkami migdałów, podana z kawałkami chleba na kamiennym blacie.

Zielony krem z fetą i migdałami

Zobacz więcej takich przepisów