Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 1 opakowanie Zupy krem dyniowej Bonduelle 400g

  • 1 duża cebula

  • 1 papryczka chili

  • 3-centymetrowy kawałek imbiru

  • 2 ząbki czosnku

  • 500 ml bulionu warzywnego

  • sól i pieprz do smaku

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

DSC_0848

Cebulę, chili, imbir i czosnek drobno siekamy.

2

DSC_0851

Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę, chili, imbir i czosnek. Smażymy przez około 5 minut.

3

DSC_0855

W garnku zagotowujemy bulion, dodajemy zawartość patelni i oraz mrożonkę zupa dyniowa Bonduelle. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

4

DSC_0857

Gotujemy przez około 3 minuty. Zupę lekko studzimy, a następnie blendujemy na krem.

5

DSC_0873

Zupę ponownie podgrzewamy i nalewamy na talerze. Podajemy.

:)

DSC_0885

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu