Składniki

  • 1 opakowanie Zupy krem dyniowej Bonduelle 400g
  • 1 duża cebula
  • 1 papryczka chili
  • 3-centymetrowy kawałek imbiru
  • 2 ząbki czosnku
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • sól i pieprz do smaku

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Składniki do aromatycznej zupy: świeży imbir, cebula, czosnek, chili, bulion i kostki rosołowe, na drewnianej desce kuchennej.

DSC_0848

Cebulę, chili, imbir i czosnek drobno siekamy.

DSC_0851

Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę, chili, imbir i czosnek. Smażymy przez około 5 minut.

DSC_0855

W garnku zagotowujemy bulion, dodajemy zawartość patelni i oraz mrożonkę zupa dyniowa Bonduelle. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

DSC_0857

Gotujemy przez około 3 minuty. Zupę lekko studzimy, a następnie blendujemy na krem.

DSC_0873

Zupę ponownie podgrzewamy i nalewamy na talerze. Podajemy.

DSC_0885

•ᴗ• Zupa krem w emaliowanym kubku na wzorzystej porcelanowej tacy, udekorowana świeżą bazylią, z kolorowymi przyprawami w tle.
http://Opakowanie%20zupy-kremu%20dyniowej%20marki%20Bonduelle%20z%20przedstawieniem%20garnka%20z%20zupą%20oraz%20możliwością%20zmiksowania%20jej%20na%20krem.

Zupa – Krem Dyniowa

Zupy z warzyw mrożonych to idealne rozwiązanie na szybki, wartościowy posiłek Ciesz się smakiem i jakością warzyw Bonduelle w zupie, którą przygotujesz tak jak lubisz! Spróbuj w postaci zupy z kawałkami warzyw lub w zupie-krem.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Gulasz wołowy 3 fasolki

Gulasz wołowy 3 fasolki

Wegetariańskie bolognese - gotowe danie

Wegetariańskie Bolognese

Zapiekanka bolońska z bakłażanem i makaronem z soczewicy i marchewki

Zapiekanka bolońska z bakłażanem i makaronem z soczewicy i marchewki

Zobacz więcej takich przepisów