Spaghetti z pulpecikami wołowymi, selerem naciowym, marchewką i czarną fasolą

Spaghetti z pulpecikami wołowymi, selerem naciowym, marchewką i czarną fasolą

Składniki

  • Czarna fasola Bonduelle Porcja na raz (2 x 106 ml)
  • 400 g siekanych pomidorów z puszki
  • 300 g mielonej wołowiny
  • 160 g makaronu spaghetti
  • 2 łyżeczki listków tymianku
  • 2 łyżeczki listków oregano
  • 1 marchewka
  • 1 łodyga selera naciowego
  • 1 białko surowego jajka
  • 1 łyżka bułki tartej lub więcej w razie potrzeby
  • ½ łyżeczki słodkiej mielonej papryki
  • Kilka listków świeżej bazylii
  • Sól i pieprz do smaku
  • Olej do smażenia

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Spaghetti z pulpecikami wołowymi, selerem naciowym, marchewką i czarną fasolą - Składniki

Spaghetti z pulpecikami wołowymi, selerem naciowym, marchewką i czarną fasolą - Krok 1

Marchewkę obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Seler drobno siekamy.

Spaghetti z pulpecikami wołowymi, selerem naciowym, marchewką i czarną fasolą - Krok 2

Do mięsa dodajemy białko, bułkę tartą, tymianek, sól i pieprz do smaku. Wyrabiamy dokładnie dłonią i formujemy małe pulpeciki. Na patelni rozgrzewamy olej, kładziemy pulpety i obsmażamy ze wszystkich stron. Dodajemy marchewkę i seler, przesmażamy. Wlewamy pomidory, dodajemy porwane listki bazylii, oregano, słodką mieloną paprykę, sól i pieprz do smaku. Gotujemy przez około 10-15 minut do miękkości. Pod koniec dodajemy osączoną fasolę.

Spaghetti z pulpecikami wołowymi, selerem naciowym, marchewką i czarną fasolą - Krok 3

Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Odcedzamy.

Spaghetti z pulpecikami wołowymi, selerem naciowym, marchewką i czarną fasolą - Krok 4

Na patelnię dodajemy makaron, mieszamy. Danie nakładamy na talerze i dekorujemy świeżymi ziołami.

Spaghetti z pulpecikami wołowymi, selerem naciowym, marchewką i czarną fasolą

•ᴗ• Spaghetti z pulpecikami wołowymi, selerem naciowym, marchewką i czarną fasolą
http://Opakowanie%20czarnej%20fasoli%20marki%20Bonduelle%20z%20przepisem%20na%20sałatkę.

Czarna Fasola Porcja na Raz na Twoją Sałatkę

Czarna fasola Bonduelle „Porcja na raz na Twoją Sałatkę” to dwie, małe puszeczki po 65 g, które są idealnym dodatkiem do Twojej ulubionej sałatki, bez wyrzucania resztek. Czarna fasola to nowość w naszej ofercie. Jej wyjątkowy kolor wspaniale wzbogaci Twoje sałatki i przekąski.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Miska pełna kuskusu z warzywami i ciecierzycą na drewnianym tle.

Leczo z kaszą kuskus

Kurczak po chińsku

Kurczak po chińsku

Pęczotto z kurkami i zielonym groszkiem

Pęczotto z kurkami i zielonym groszkiem

Zobacz więcej takich przepisów