Sałatka z rukoli i fasolki szparagowej

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Składniki

  • 1 puszka Fasolki szparagowej ciętej Bonduelle
  • ser mozzarella w kulkach mini
  • rukola
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • zioła prowansalskie
  • ząbek czosnku
  • sól i pieprz do smaku
  • bagietka, ulubiony chleb lub gotowe grzanki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Fasolkę i kuleczki mozzarelli odsączamy i dodajemy do rukoli.

3

W małej miseczce łączymy oliwę z ziołami prowansalskimi. Sałatkę polewamy sosem.

2

Bagietkę kroimy w niewielką kostkę. Na patelni na chwilę podgrzewamy posiekany czosnek i dodajemy bagietkę. Kiedy grzanki się zrumienią, wrzucamy je do sałatki. Zamiast chleba lub bagietki możemy także użyć gotowych grzanek (np. włoskich crostini).

5

•ᴗ• Zdjęcie Warzywne Inspiracje
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Fasolka Szparagowa Zielona Cięta

Fasolka Szparagowa Zielona Cięta Bonduelle to szybkie rozwiązanie na dodatek do sałatek, czy dań na ciepło. Nie trzeba jej obierać, ciąć, wystarczy otworzyć puszkę! Potrawom doda wyjątkowej chrupkości, pysznego smaku i intensywnego koloru.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Sałatka makaronowa z grillowanymi warzywami, fetą i bazyliowym dressingiem

Sałatka makaronowa z grillowanymi warzywami, fetą i bazyliowym dressingiem

Sałatka śledziowa z kaparami, oliwkami i groszkiem

Śledzie z oliwkami, kaparami i zielonym groszkiem

Faszerowane pieczarki portobello z zielonym groszkiem

Faszerowane pieczarki portobello z zielonym groszkiem

Zobacz więcej takich przepisów