Składniki

  • 1 puszka Fasolki szparagowej ciętej Bonduelle
  • ser mozzarella w kulkach mini
  • rukola
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • zioła prowansalskie
  • ząbek czosnku
  • sól i pieprz do smaku
  • bagietka, ulubiony chleb lub gotowe grzanki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Składniki do sałatki: mix sałat, mozzarella, sos winegret, kawałek chleba i zielona fasolka.

Fasolkę i kuleczki mozzarelli odsączamy i dodajemy do rukoli.

3

W małej miseczce łączymy oliwę z ziołami prowansalskimi. Sałatkę polewamy sosem.

2

Bagietkę kroimy w niewielką kostkę. Na patelni na chwilę podgrzewamy posiekany czosnek i dodajemy bagietkę. Kiedy grzanki się zrumienią, wrzucamy je do sałatki. Zamiast chleba lub bagietki możemy także użyć gotowych grzanek (np. włoskich crostini).

5

•ᴗ• Sałatka z rukolą, mozzarellą i orzechami na drewnianej desce, idealna na lekki i zdrowy posiłek.
http://Puszka%20zielonej%20fasolki%20szparagowej%20marki%20Bonduelle%20z%20oznaczeniem%20Nutri-Score%20B.

Fasolka Szparagowa Zielona Cięta

Fasolka Szparagowa Zielona Cięta Bonduelle to szybkie rozwiązanie na dodatek do sałatek, czy dań na ciepło. Nie trzeba jej obierać, ciąć, wystarczy otworzyć puszkę! Potrawom doda wyjątkowej chrupkości, pysznego smaku i intensywnego koloru.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Apetyczny burger na talerzu z świeżymi warzywami - doskonały przepis na weekendowy obiad!

Burgery z czerwoną fasolą

Hummus z pieczonym czosnkiem i ostrą papryką

Hummus z pieczonym czosnkiem i ostrą papryką

Sałatka z tuńczykiem w muszlach makaronowych

Sałatka z tuńczykiem w muszlach makaronowych

Zobacz więcej takich przepisów