Your browser does not support JavaScript! Pieczony mus z marchewki i brzoskwiń - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Marchewka ma już ponad kilka tysięcy lat. Jej ojczyzną są najprawdopodobniej Chiny, jednak marchewka w tamtych czasach wyglądała i smakowała zupełnie inaczej. W starożytności można było spróbować białej marchewki. Dopiero w XVII wieku w Holandii wyhodowano jej pomarańczową, popularną dzisiaj odmianę. (więcej)


Przygotowanie

1

Pieczony mus z marchewki i brzoskwiń - Krok 1

Marchewki osączyć z zalewy. Brzoskwinie sparzyć przez 1 minutę, obrać ze skórki.

2

Pieczony mus z marchewki i brzoskwiń - Krok 2

Brzoskwinie przekroić na ćwiartki, usunąć pestki. Zmiksować razem z marchewkami.

3

Pieczony mus z marchewki i brzoskwiń - Krok 3

Do musu dodać sok z cytryny, dosłodzić według smaku. Dodać serek i skrobię, ponownie zmiksować.

4

Pieczony mus z marchewki i brzoskwiń - Krok 4

Na dno słoiczków pokruszyć kawałki biszkoptów, zalać musem. Piec przez 20 minut w 200°C. Podawać posypane płatkami migdałów z dodatkowymi biszkoptami.

:)

Pieczony mus z marchewki i brzoskwiń

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Katarzyna Jastrzębska

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu