
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 1 godz.
- łatwe
Buraki dokładnie myjemy, zawijamy w folię aluminiową i wykładamy na blaszkę. Pieczemy w 180°C przez ok. 40 minut. Po upieczeniu buraki obieramy i kroimy w plasterki.
Jabłka obieramy i kroimy w piórka.
W miseczce dokładnie mieszamy oliwę z wodą i musztardą. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Do mieszanki sałat dodajemy buraki i jabłka. Dokładamy kiełki fasoli Mung. Polewamy sosem.
Fasola Mung pochodzi z Azji i jest tam uprawiana od kilku tysięcy lat. Stamtąd rozprzestrzeniła się na sąsiednie rejony Azji, docierając na przełomie IX i X wieku n.e. do Afryki. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej