
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 1 godz.
- średnie
Ryż przesmażamy na łyżce oleju. Następnie dolewamy 2 szklanki wrzącej wody lub gorącego bulionu, doprawiamy solą, pieprzem i gotujemy pod przykryciem do momentu, aż wchłonie cały płyn i będzie miękki. Dodajemy bazylię i studzimy.
Do przestudzonego ryżu (może być letni) dodajemy jajko i mieszamy. Powinna utworzyć się kleista masa ryżowa.
Nabieramy po porcji ryżu. Każdą nadziewamy osączonym z zalewy groszkiem i mozzarellą. Sklejamy, formując szczelnie zamknięte kulki.
Panierujemy w bułce tartej.
Smażymy na złoty kolor w rozgrzanym oleju. Po usmażeniu osączamy z nadmiaru tłuszczu i podajemy.
W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasz Groszek Tradycyjny jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej