Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 1 puszka Groszku Tradycyjnego Bonduelle 400 g

  • 200 g ryżu arborio (do risotto)

  • 120 g świeżej minimozzarelli

  • 100 g bułki tartej

  • 1 jajko

  • ½ łyżeczki suszonej bazylii

  • Sól i pieprz

  • Olej do smażenia, (ok. 500 ml)

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Arancini z groszkiem i mozzarellą - Krok 1

Ryż przesmażamy na łyżce oleju. Następnie dolewamy 2 szklanki wrzącej wody lub gorącego bulionu, doprawiamy solą, pieprzem i gotujemy pod przykryciem do momentu, aż wchłonie cały płyn i będzie miękki. Dodajemy bazylię i studzimy.

2

Arancini z groszkiem i mozzarellą - Krok 2

Do przestudzonego ryżu (może być letni) dodajemy jajko i mieszamy. Powinna utworzyć się kleista masa ryżowa.

3

Arancini z groszkiem i mozzarellą - Krok 3

Nabieramy po porcji ryżu. Każdą nadziewamy osączonym z zalewy groszkiem i mozzarellą. Sklejamy, formując szczelnie zamknięte kulki.

4

Arancini z groszkiem i mozzarellą - Krok 4

Panierujemy w bułce tartej.

5

Arancini z groszkiem i mozzarellą - Krok 5

Smażymy na złoty kolor w rozgrzanym oleju. Po usmażeniu osączamy z nadmiaru tłuszczu i podajemy.

:)

Arancini z groszkiem i mozzarellą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasz Groszek Tradycyjny jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu