
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 1 godz.
- średnie
Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanej oliwie, aż się zeszkli. Wrzucamy mięso i smażymy do zrumienienia.
Dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę. Podsmażamy przez chwilę. Dokładamy teksańską fasolkę Cayenne, dusimy kilka minut.
Ciasto dzielimy na 6 części. Na każdą wykładamy 2 łyżki farszu. Posypujemy posiekanym koperkiem. Brzegi ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem. Sklejamy ze sobą rogi ciasta. Wierzch smarujemy jajkiem. Pieczemy w 200°C przez 15-20 minut.
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej