Your browser does not support JavaScript! Ciasto marchewkowe z ciecierzycy z kremem chałwowym - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Ciasto marchewkowe z ciecierzycy z kremem chałwowym - Krok 1

Osączoną z zalewy ciecierzycę miksujemy na gładki krem.

2

Ciasto marchewkowe z ciecierzycy z kremem chałwowym - Krok 2

Dodajemy jajka, cukier, rodzynki oraz sodę. Mieszamy łyżką.

3

Ciasto marchewkowe z ciecierzycy z kremem chałwowym - Krok 3

Dodajemy startą na tarce o drobnych oczkach marchewkę. Ponownie mieszamy.

4

Ciasto marchewkowe z ciecierzycy z kremem chałwowym - Krok 4

Ciasto przelewamy do formy wyłożonej pergaminem i pieczemy około 35 min. w temp. 175℃ lub do chwili, aż będzie wypieczone i sprężyste w dotyku.

5

Ciasto marchewkowe z ciecierzycy z kremem chałwowym - Krok 5

Serek śmietankowy miksujemy ok. 1 minuty na wysokich obrotach miksera. Dodajemy chałwę i jeszcze chwilę miksujemy. Powstałym kremem smarujemy wystudzone ciasto.

:)

Ciasto marchewkowe z ciecierzycy z kremem chałwowym

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu