Your browser does not support JavaScript!

Ciasto marchewkowe z ciecierzycy z kremem chałwowym

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Ciasto marchewkowe z ciecierzycy z kremem chałwowym - Krok 1

Osączoną z zalewy ciecierzycę miksujemy na gładki krem.

2.

Ciasto marchewkowe z ciecierzycy z kremem chałwowym - Krok 2

Dodajemy jajka, cukier, rodzynki oraz sodę. Mieszamy łyżką.

3.

Ciasto marchewkowe z ciecierzycy z kremem chałwowym - Krok 3

Dodajemy startą na tarce o drobnych oczkach marchewkę. Ponownie mieszamy.

4.

Ciasto marchewkowe z ciecierzycy z kremem chałwowym - Krok 4

Ciasto przelewamy do formy wyłożonej pergaminem i pieczemy około 35 min. w temp. 175℃ lub do chwili, aż będzie wypieczone i sprężyste w dotyku.

5.

Ciasto marchewkowe z ciecierzycy z kremem chałwowym - Krok 5

Serek śmietankowy miksujemy ok. 1 minuty na wysokich obrotach miksera. Dodajemy chałwę i jeszcze chwilę miksujemy. Powstałym kremem smarujemy wystudzone ciasto.

Smacznego!

Ciasto marchewkowe z ciecierzycy z kremem chałwowym

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.