Awokado nadziewane kukurydzą i sezonowymi warzywami

Awokado nadziewane kukurydzą i sezonowymi warzywami

Składniki

  • 1 puszka Kukurydzy złocistej Bonduelle 425 ml
  • 150 g pomidorków koktajlowych
  • 2 awokado
  • 2 cebule dymki
  • 1 czerwona papryka
  • 1 gałązka natki pietruszki
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • Sól i pieprz do smaku

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Awokado nadziewane kukurydzą i sezonowymi warzywami - Składniki

Awokado nadziewane kukurydzą i sezonowymi warzywami - Krok 1

Paprykę kroimy w słupki. Pomidorki na połówki.

Awokado nadziewane kukurydzą i sezonowymi warzywami - Kroki 2

Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy na rozgrzanym maśle.

Awokado nadziewane kukurydzą i sezonowymi warzywami - Krok 3

Do cebuli dodajemy paprykę i pomidorki. Awokado obieramy i kroimy na połówki. Wydrążamy środek łyżką.  Łączymy podsmażone warzywa z kukurydzą i wydrążonym miąższem z awokado. Polewamy oliwą i 1 łyżką soku z cytryny.

Awokado nadziewane kukurydzą i sezonowymi warzywami - Krok 4

Awokado nadziewamy farszem i posypujemy świeżą natką pietruszki.

Awokado nadziewane kukurydzą i sezonowymi warzywami

•ᴗ• Awokado nadziewane kukurydzą i sezonowymi warzywami
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Kukurydza Złocista

Kukurydza Złocista Bonduelle to naturalnie słodka (bez dodatku cukru) kukurydza o chrupiących, soczystych ziarnach w intensywnym żółtym kolorze. Kukurydza Bonduelle to idealny dodatek do zielonej sałaty, faszerowanej papryki, kuchni meksykańskiej czy zup, ale świetnie smakuje też sama, najlepiej z masłem i solą na ciepło.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Galaretki drobiowe z jajkiem przepiórczym i groszkiem

Galaretki drobiowe z jajkiem przepiórczym i groszkiem

Kawałek limonkowego ciasta z groszkiem

Limonkowe ciasto z groszku bez cukru

Tostadas z pomidorami, fasolą i cieciorką

Tostadas z pomidorami, fasolą i cieciorką

Zobacz więcej takich przepisów