Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 1 puszka Kukurydzy złocistej Bonduelle 425 ml

  • 150 g pomidorków koktajlowych

  • 2 awokado

  • 2 cebule dymki

  • 1 czerwona papryka

  • 1 gałązka natki pietruszki

  • 4 łyżki oliwy z oliwek

  • 1 łyżka masła

  • 1 łyżka soku z cytryny

  • Sól i pieprz do smaku

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Awokado nadziewane kukurydzą i sezonowymi warzywami - Krok 1

Paprykę kroimy w słupki. Pomidorki na połówki.

2

Awokado nadziewane kukurydzą i sezonowymi warzywami - Kroki 2

Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy na rozgrzanym maśle.

3

Awokado nadziewane kukurydzą i sezonowymi warzywami - Krok 3

Do cebuli dodajemy paprykę i pomidorki. Awokado obieramy i kroimy na połówki. Wydrążamy środek łyżką.  Łączymy podsmażone warzywa z kukurydzą i wydrążonym miąższem z awokado. Polewamy oliwą i 1 łyżką soku z cytryny.

4

Awokado nadziewane kukurydzą i sezonowymi warzywami - Krok 4

Awokado nadziewamy farszem i posypujemy świeżą natką pietruszki.

:)

Awokado nadziewane kukurydzą i sezonowymi warzywami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Łukasz

Czy wiesz, że...

Kukurydza to obok pszenicy i ryżu najpopularniejsza roślina uprawna świata. Jeden jej “kłos” może ważyć 40 dag. Kukurydza była podstawowym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Dziś jada się ją głównie w postaci płatków, kasz i mąki kukurydzianej. Wszyscy znają popcorn, a popularnością zaczyna cieszyć się też olej kukurydziany. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu