
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 30 min.
- łatwe
Jajka gotujemy na twardo. Następnie obieramy i przekrawamy na połówki. Ostrożnie wydrążamy żółtka.
Buraczki dokładnie osączamy z zalewy i miksujemy. Dodajemy chrzan, ¼ majonezu i połowę żółtek. Jeszcze raz krótko miksujemy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem, jeśli to konieczne.
Pozostałe żółtka i majonez miksujemy z wędzoną rybą. Doprawiamy do smaku. Dodajemy osączoną z zalewy kukurydzę i posiekany koperek. Mieszamy.
Przygotowanym nadzieniem faszerujemy wydrążone białka. Schładzamy.
W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej