Wrzucamy do blendera fasolę, twaróg, ostrą wędzoną paprykę, kumin i miksujemy na gładką masę. Dosalamy do smaku. Szatkujemy kolendrę.
Podajemy jako dip do chipsów z papryczkami jalapeño i poszatkowaną kolendrą.
Składniki
Wrzucamy do blendera fasolę, twaróg, ostrą wędzoną paprykę, kumin i miksujemy na gładką masę. Dosalamy do smaku. Szatkujemy kolendrę.
Podajemy jako dip do chipsów z papryczkami jalapeño i poszatkowaną kolendrą.
Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Czerwona Fasola „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się w sałatkach, różnych pastach czy jako dodatek do dań kuchni meksykańskiej.
Napisz komentarz