Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 1 puszka Czerwonej fasoli gotowanej na parze Bonduelle

  • 80 g twarogu

  • 1 łyżeczka ostrej wędzonej papryki

  • 1 łyżeczka kuminu

  • 1 łyżka oleju sezamowego

  • 1 paczka chipsów nachos

  • 2 łyżki papryczek jalapeño z zalewy

  • Kilka gałązek świeżej kolendry

  • Sól

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Wrzucamy do blendera fasolę, twaróg, ostrą wędzoną paprykę, kumin i miksujemy na gładką masę. Dosalamy do smaku. Szatkujemy kolendrę.

2

Podajemy jako dip do chipsów z papryczkami jalapeño i poszatkowaną kolendrą.

:)

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Tosia i Śliwka

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu