Your browser does not support JavaScript! Czerwona cebula faszerowana kukurydzą i oliwkami - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

 

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Kukurydza to obok pszenicy i ryżu najpopularniejsza roślina uprawna świata. Jeden jej “kłos” może ważyć 40 dag. Kukurydza była podstawowym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Dziś jada się ją głównie w postaci płatków, kasz i mąki kukurydzianej. Wszyscy znają popcorn, a popularnością zaczyna cieszyć się też olej kukurydziany. (więcej)


Przygotowanie

Cebule dokładnie wydrążamy tak, aby nie uszkodzić pierwszych skórek.

Kaszę gotujemy, aż odparuje cała woda. Kaszę gotujemy w proporcji 1 szklanka kaszy na 2 i 1/4 szklanki wody.

Kaszę doprawiamy solą i pieprzem, po czym łączymy z kukurydzą, pokrojonymi oliwkami i miodem tak, aby całość była dość słodka.

Gotowy farsz przekładamy do wydrążonych cebul i pieczemy w piekarniku w 180 stopniach około 30 minut, aż cebule staną się miękkie i chrupiące.

:)

IMG_8151

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu