Czerwona cebula faszerowana kukurydzą i oliwkami

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Składniki

 

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Cebule dokładnie wydrążamy tak, aby nie uszkodzić pierwszych skórek.

Kaszę gotujemy, aż odparuje cała woda. Kaszę gotujemy w proporcji 1 szklanka kaszy na 2 i 1/4 szklanki wody.

Kaszę doprawiamy solą i pieprzem, po czym łączymy z kukurydzą, pokrojonymi oliwkami i miodem tak, aby całość była dość słodka.

Gotowy farsz przekładamy do wydrążonych cebul i pieczemy w piekarniku w 180 stopniach około 30 minut, aż cebule staną się miękkie i chrupiące.

IMG_8151

•ᴗ• Zdjęcie Warzywne Inspiracje
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Kukurydza Złocista Bez Pozostałości Pestycydów

Kukurydza Złocista Bonduelle to naturalnie słodka (bez dodatku cukru) kukurydza o chrupiących, soczystych ziarnach w intensywnym żółtym kolorze. Kukurydza Bonduelle to idealny dodatek do zielonej sałaty, faszerowanej papryki, kuchni meksykańskiej czy zup, ale świetnie smakuje też sama, najlepiej z masłem i solą na ciepło.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Krewetki z fasolą w pomidorach

Krewetki z fasolą w pomidorach

Piernik z cieciorki w czekoladzie

Piernik z cieciorki w czekoladzie

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Hummus fasolowy z krewetkami tygrysimi

Zobacz więcej takich przepisów