Your browser does not support JavaScript! Azjatycka sałatka z kiełkami - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Dressing

  • 2 ząbki czosnku

  • 3 łyżki oleju sezamowego

  • 2 łyżki sosu rybnego

  • 1 łyżka czerwonej pasty curry

  • 1 łyżeczka przyprawy garam masala

  • 1 łyżeczka nasion kolendry

  • 1 łyżeczka brązowego cukru

  • 1 łyżeczka sosu sojowego

  • ½ łyżeczki soli

  • ¼ łyżeczki pieprzu

  • Sok z 1 limonki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Kukurydza to obok pszenicy i ryżu najpopularniejsza roślina uprawna świata. Jeden jej “kłos” może ważyć 40 dag. Kukurydza była podstawowym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Dziś jada się ją głównie w postaci płatków, kasz i mąki kukurydzianej. Wszyscy znają popcorn, a popularnością zaczyna cieszyć się też olej kukurydziany. (więcej)


Przygotowanie

1

Azjatycka sałatka z kiełkami - Krok 1

Imbir obieramy i ścieramy na tarce.

2

Azjatycka sałatka z kiełkami - Krok 2

W pojemniku blendera łączymy składniki dressingu, następnie dolewamy mleko kokosowe i olej sezamowy.

3

Azjatycka sałatka z kiełkami - Krok 3

Cebulę obieramy i siekamy w piórka, paprykę kroimy w kostkę, chili drobno siekamy, a seler naciowy kroimy w talarki.

4

Azjatycka sałatka z kiełkami - Krok 4

Osączamy kiełki i kukurydzę i łączymy pokrojone warzywa z dressingiem. Sałatkę podajemy z posiekaną świeżą kolendrą oraz orzeszkami ziemnymi.

:)

Azjatycka sałatka z kiełkami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Petryna

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu