Your browser does not support JavaScript!

Sałatka kebabowa z czerwoną kapustą

Składniki

  • 1 puszka Kukurydzy złocistej z groszkiem Bonduelle 212 ml
  • 300 g piersi kurczaka
  • 250 g czerwonej kapusty
  • 150 g pomidorów
  • 150 g czerwonej papryki
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 120 g ogórków
  • 50 ml oliwy EV
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1,5 łyżeczki przyprawy do kebabu/gyrosa
  • 1 dymka
  • Sól i pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Sałatka kebabowa z czerwoną kapustą - Krok 1
Jogurt mieszamy z połową oliwy. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy w chłodne miejsce.

2.

Sałatka kebabowa z czerwoną kapustą - Krok 2
Kurczaka kroimy w kostkę. Nacieramy solą, przyprawą do gyrosa oraz oliwą. Smażymy na mocno rozgrzanej patelni ze wszystkich stron.

3.

Sałatka kebabowa z czerwoną kapustą - Krok 3
Wszystkie warzywa kroimy lub ścieramy w robocie kuchennym na cienkie plasterki.

4.

Sałatka kebabowa z czerwoną kapustą - Krok 4
Dodajemy osączoną z zalewy kukurydzę z groszkiem oraz kurczaka. Polewamy sosem czosnkowym.

Smacznego!

Sałatka kebabowa z czerwoną kapustą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.