Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 1 puszka Kukurydzy złocistej z groszkiem Bonduelle 212 ml

  • 300 g piersi kurczaka

  • 250 g czerwonej kapusty

  • 150 g pomidorów

  • 150 g czerwonej papryki

  • 150 g jogurtu naturalnego

  • 120 g ogórków

  • 50 ml oliwy EV

  • 2-3 ząbki czosnku

  • 1,5 łyżeczki przyprawy do kebabu/gyrosa

  • 1 dymka

  • Sól i pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Sałatka kebabowa z czerwoną kapustą - Krok 1
Jogurt mieszamy z połową oliwy. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy w chłodne miejsce.

2

Sałatka kebabowa z czerwoną kapustą - Krok 2
Kurczaka kroimy w kostkę. Nacieramy solą, przyprawą do gyrosa oraz oliwą. Smażymy na mocno rozgrzanej patelni ze wszystkich stron.

3

Sałatka kebabowa z czerwoną kapustą - Krok 3
Wszystkie warzywa kroimy lub ścieramy w robocie kuchennym na cienkie plasterki.

4

Sałatka kebabowa z czerwoną kapustą - Krok 4
Dodajemy osączoną z zalewy kukurydzę z groszkiem oraz kurczaka. Polewamy sosem czosnkowym.

:)

Sałatka kebabowa z czerwoną kapustą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu