Your browser does not support JavaScript!

Tortilla z ziemniakami, pieczarkami i groszkiem

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Tortilla z ziemniakami, pieczarkami i groszkiem - Krok 1

Ziemniaki gotujemy w lekko osolonym wrzątku 15 minut od chwili zagotowania. Można użyć też wcześniej ugotowanych ziemniaków, co przyspieszy przygotowanie dania.

2.

Tortilla z ziemniakami, pieczarkami i groszkiem - Krok 2

Pieczarki przesmażamy na łyżce oliwy na złoty kolor.

3.

Tortilla z ziemniakami, pieczarkami i groszkiem - Krok 3

Ugotowane ziemniaki lekko rozgniatamy widelcem i dokładnie mieszamy z rozkłóconymi jajkami. Dodajemy pieczarki i osączony z zalewy groszek. Doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem.

4.

Tortilla z ziemniakami, pieczarkami i groszkiem - Krok 4

Masę dzielimy na dwie części i wylewamy na średnio rozgrzaną patelnię o średnicy ok. 20 cm z oliwą. Potrząsając patelnią, by tortilla nie przywarła do dna, smażymy, aż jajka w połowie będą ścięte.

5.

Tortilla z ziemniakami, pieczarkami i groszkiem - Krok 5

Tortillę zsuwamy na pokrywkę i zdecydowanym ruchem przerzucamy na patelnię, dosmażając drugą stronę. Gotowa tortilla jest ścięta, ale wciąż wilgotna w środku. Drugą porcję wykonujemy w ten sam sposób.

Smacznego!

Tortilla z ziemniakami, pieczarkami i groszkiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.